Sport

Endelig satt den for backtalentet

Even Myreng Kjellesvik (20) har pøst inn poeng på U20-laget i flere år, men på A-laget har utbyttet vært skralt. I 5-3-seieren borte mot MS tirsdag kom endelig den første scoringen for det lokale stortalentet.

Følg RA Sporten på Facebook!

I en kamp hvor Oilers pøste på med skudd, men slet med effektiviteten, var det Myreng Kjellesvik som fikk åpnet målkontoen både for seg selv og laget.

Backen, som fikk mye istid med Dennis Sveum ute med skade, har scoret 18 ganger for U20-laget de siste tre sesongene. På A-laget satt den først i den 36. kampen.

Fra blålinje sendte han i vei en kule som gikk forbi alt og alle – med solid trafikk foran Chris Joyce.

– Det er selvsagt vanvittig deilig å få den av skuldrene! Jeg har til og med bommet på åpent nett i de sesongene jeg har spilt på A-laget nå, sier Myreng Kjellesvik til RA.

LES OGSÅ: Slik var MS-Oilers

Oilers-toget ruller igjen

Ut over målet spilte han også en meget god kamp og viste at han er klar til å ta et større ansvar i laget – som han også gjorde mange ganger i fjor.

– Er det den litt tunge produksjonen av poeng du har vært kjent for på U20-laget som er neste steg for deg nå?

– Jeg vet ikke. Det er et annet spill på A-laget. Jeg tror ikke det er der at jeg alltid skal score, men jeg vil først og fremst bidra mer til å sette opp de andre spillerne, sier den offensive backen.

Den lokale backen kan også glede seg over at Oilers vant sin sjuende strake kamp i «Garasjen».

– Toget har virkelig begynt å rulle litt igjen nå ja. Det er fortsatt perioder i kampene vi ikke er fornøyde med, men vi drar i land seirer. Vi har noe på gang. Det lover bra.

Så vet han at rekken på syv seirer er under trussel torsdag. Da kommer Storhamar til DNB Arena til en skikkelig toppduell.

– Det blir en veldig tøff kamp. De er nok misfornøyde fortsatt etter tapet mot MS og jeg tipper de vil vise seg. Det må vi svare på. Det blir nok en god kamp.

Sist lagene møttes gikk Oilers rett i strupen på Storhamar og rystet med i innledningen. Det tror han kan være en god plan igjen.

– Fordi et tidlig mål nok kan bli viktig i en slik kamp. Det gjør noe med selvtilliten.

Farlige kontringer

Selv om Oilers innledningsvis pepret MS tirsdag ga de fra seg litt av initiativet utover i oppgjøret. Samtidig var hjemmelaget alltid meget farlige på sine overganger. Det hele ble ikke avgjort før Phil Lane scoret på åpent nett med minuttet igjen.

– Jeg vet ikke helt om hvor mye kontroll vi hadde på dette. De var veldig farlige på kontringer selv om vi hadde mye av spillet. I perioder var vi ganske gode. Jeg er glad for seieren, sier trener Todd Bjorkstrand til TV2 etter kampen.

Han gleder seg over seiersrekken og mener det ligger mye bra hockey bak syv strake.

En annen som var god tirsdag var kaptein Kristian Forsberg. Han scoret også – i undertall.

Det viktige 3-2-målet satte tonen og var viktig for de tre poengene.

– Det skjer ikke så ofte i undertall. Veldig moro, sa han til TV2.

MS-trener David Livingston var på sin side ikke helt fornøyd med laget sitt.

– Vi spilte ikke så bra. Det så bedre ut mot Storhamar på søndag. Slik blir det gjerne med to så tette kamper når folk her har jobb og skole. Det blir ikke tid til å hente seg skikkelig inn når du ikke driver med dette på heltid. Vi gjør bare det beste med hva vi har, erkjenner han.

For Oilers var et skår i gleden tirsdag at Jacob Lagacé skadet kneet. Det fikk seg en vriding etter en dropp da beinet hans ble dratt under ham av en motspiller.

– Kneet gjør ikke så vondt som det ser ut nå, men det er ikke bra heller. Jeg må nok få sjekket ut omfanget av skaden når jeg er tilbake i Stavanger i morgen, sier Lagacé i en SMS tii RA.

Kampfakta:
Hockey, Get-ligaen
Manglerud Star–Oilers 3–5 (2-2, 0-2, 1-1)
Manglerud ishall, 702 tilskuere
Mål: 1. periode: 1–0 (3.37) Sam Coatta (Sander Boroczky, Kevin Berg), 1–1 (8.50) Even Kjellesvik, 2–1 (15.35) Boroczky (Per Person), 2–2 (16.27) Philip Lane (Stephan Vigier, Brandon Burlon).
2. periode: 2–3 (22.07) Kristian Forsberg, 2–4 (25.52) Jacob Lagacé (Simen Talge, Burlon).
3. periode: 3–4 (50.09) Boroczky (Person), 3–5 (58.49) Lane.
Dommer: Roy Stian Hansen, Storhamar, Christian Persson, Ski.
Utvisninger: Manglerud Star 4 x 2 min. Stavanger 4 x 2 min.

Mer fra Dagsavisen