Vant igjen, men Lagacé skadet kneet

Stavanger Oilers og Jacob Lagacé (bildet) vant 5-3 borte i Garasjen mot MS tirsdag. Et skår i gleden var at Lagacé måtte hjelpes av med kneskade på slutten. Hvordan kampen var kan du se i denne saken.

3. periode:

60 min.: Slutt! Oilers vinner sin syvende kamp på rad. Med 5-3. Vinner skuddstatistikken 40-20.

59 min.: Tord Thoresen og Phil Lane krangler. Begge får to minutter. Interference og usportslig.

59 min.: Måååååååål! 3-5! Phil Lane stjeler pucken og setter den i åpent nett.

58 min.: Lagace blir liggende. Vriding i et kne. Må hjelpes ut! Ikke bra for Oilers.

58 min.: Oilers lemper til icing. Så tar MS timeout.

57 min.: Burlon med en god og viktig inngripen mot Trygg!

55 min.: MS fulltallige.

54 min.: Kunstpass fra Morley til Lucia. Flipp-pass med rekesalat. Dobbel dose. Lucia misser alene gjennom. Kommer litt for nære keeper Joyde.

53 min.: Tord Thoresen får 2 minutter for interference på Søberg. Nå har Oilers en god mulighet til å drepe dette.

52 min: 5-4 i skudd til MS i perioden. Også den andre perioden skjøt vertene mest - etter ekstrem dominans til Oilers i 1. periode. Laget har gitt fra seg initiativet. De lever farlig nå, Oilers.

50 min.: Mååååål! 3-4! Et helt fantastisk overgangsmål av MS!  Sander Boroczky sist på den etter pass fra Person. De spiller pucken frem og tilbake og Holm ble totalt utspilt.

49 min.: Oilers kommer på en overgang, men en grusom pass fra Lorentzen mot Løvlie ødelegger.

46 min.: MS har fått etablert et press her nå.

46 min.: Myreng med en god pass i oppspillsfasen. Backen, som scoret sitt første på A-laget i 1. periode, har vært meget god i kveld!

44 min.: Lucia i stangen fra skrått hold!

42 min.: Oilers med god kontroll i starten av perioden her.

41 min.: Perioden i gang.

2. periode:

40 min.: Slutt på 2. periode. 11-9 i skudd til MS denne perioden, men 0-2 i mål. Totalt 2-4 og en solid Oilers-ledelse før siste periode.

39 min.: Oilers holder unna i undertall. Nesten fire minutter i strekk.

37 min.: Ny Oilers-utvisning. Djupvik Løvlie for tripping. Lagacé forbannet. Mener MS skulle hatt en i forkant.

36 min.: Oilers fulltallige.

35 min.: Lane nære med å sette inn nok et undertallsmål for Oilers! Like før det var Stenersen nære i overtallet til MS.

34 min.: Lucia ryker på høy kølle. 2 minutter med undertall for Oilers.

32 min.: Lane finner Rokseth som skyter like utenfor!

30 min.: Lite som tyder på annet enn at Oilers forsvarer serieledelsen sin. Skulle egentlig ledet mer her.

27 min.: Skuddstatistikken viser 2-5 i denne perioden. Mye mer effektive nå, Oilers.

26 min.: Mååååååål! 2-4! Lagacé plukker opp en retur fra Joyce, snurrer rundt og setter pucken nede i hjørnet. Talge og Burlon med assister.

24 min.: Talge kommer rett fra fryseboksen og er nære scoring!

22 min.: Måååååååål! 2-3! Forsberg snapper pucken og dunker pucken i lengste hjørnet med et lynraskt håndleddskudd. Herlig scoring short handed.

22 min.: Talge ryker ut i 2 minutter. Holding fra Krabben der. Tar tak rundt hodet på en MS-spiller når han faller.

21 min.: Jesper Hoel med et skudd rett på Holm. Igjen etter overgang.

21 min.: Spillet i gang.

1. periode:

20 min.: Pause. 4-22 i skudd. 2-2 i mål.

18 min.: Ganske så sykt om MS skal gå til pause med uangjort eller kanskje ledelse her. Blitt bombardert av Oilers. Fullstendig. Men er supergiftige de få gangene de får låne pucken.

16 min.: Måååål! 2-2! Pasning, skudd og retur. Den setter Lane i mål! Vigier med skuddet og assisten. Bra overtall!

16 min.: Utvisning MS. Finstad. Krysstakling.

16 min.: Måååål! 2-1! MS er dødelige på overganger. Person med tversoverpass til Sander Boroczky som scorer sikkert. 4-18 i skudd. MS har scoret på halvparten av forsøkene!

13 min.: 2-15 viser skuddstatistikken. Resultatet likevel 1-1.

10 min.: Finstad svært nære å styre inn 2-1 til MS etter nydelig pass fra Brekke Henriksen! Godt angrep. De er skarpe når de kommer, MS.

9 min.: Måååååål! 1-1! Even Myreng Kjellesvik kliner pucken i krysset fra distanse. Hans første mål denne sesongen i serien. God timing! 1-13 i skudd med den. Vel fortjent!

7 min.: Oilers har skapt bra med muligheter her, men effektiviteten har manglet. Slik var det også mot Sparta søndag. 1-10 i skudd forteller det meste.

6 min.: Ny utvisning MS. Fem på isen. Åtte sekunder før den første utvisningen er ferdig.

5 min.: Utvisning MS. Per Kristian Person slasher Hoff. Oilers i overtall.

3 min.: Mååååååål! 1-0! Sam Coatta. Nydelig spillevendig og skudd rett i krysset. Klistret helt oppe i kryset. Så langt du kommer faktisk - og via stengene.

3 min.: Nydelig spill av 1. rekken til Oilers. Lucia til Vigier i slottet. Treffer ikke helt på skuddet.

3 min.: Medhus bryter og kommer helt alene med Joyce! Prøver mellom beina, men keeper tar den.

2 min.: Tidligere MS-spilelr Hoff framme og lukter på Joyce i målet.

1 min.: Kampen i gang! Oilers uten flere spillere i dag. De fleste i U20-VM, men også Dennis Sveum er ute med skade.

Før kampen:

Motstander MS har nemlig hatt et usedvanlig godt tak på Oilers denne sesongen og i forrige møte slo de Oilers med 3-1 i DNB Arena.

Også i forrige serierunde fikk de seg en solid skalp. Da ble Storhamar slått 1-0 og sendt ned fra tapelltopp. Den tabelltoppen overtok Oilers og skal forsvare den nå.

Selv om det skal være stor forskjell på lagene på papiret advarer Jacob Lagacé mot å ta lett på MS. Han håper også å fortsette med å score etter at han fikk stanset sin måltørke i seieren mot Sparta i Sudden Death sist.

– Nå er nøkkelen å være skjerpet til kampen mot MS. Poeng der er like viktige som mot topplagene, minner Lagacé om.