Sport

Beklaget til Berntsen etter dinosaur-feiden

Mjøndalen-trener Vegard Hansen likte dårlig kaptein Christian Gauseths dinosaur-kommentarer i vår, og i ettertid har klubben beklaget seg til Viking-trener Bjarne Berntsen.

Følg RA Sporten på Facebook!

Før lagenes første møte uttalte Mjøndalen-kaptein Christian Gauseth at Bjarne Berntsen var en utdatert dinosaur, og i midtuken fulgte han opp med at Berntsen hadde sin storhetstid mellom første og andre verdenskrig.

Mjøndalen-trener Vegard Hansen liker at spillerne hans melder litt, men mener at Gauseth gikk over streken her.

– Jeg liker at spillerne byr på seg selv, men jeg liker ikke måten Christian har holdt på med mot Bjarne Berntsen i år. Vi i Mjøndalen verdsetter Bjarne høyt som fotballspiller, trener og leder i fotball-Norge, og vår daglige leder Kenneth Karlsen har beklaget til Bjarne på vegne av klubben, sier Hansen til RA.

FOTBALLSNAKKIS: De elsker ordkrigen før storkampen

Vanskelig balansegang

De nyeste uttalelsene synes han ikke var like ille.

– Denne gangen var det sagt med et tydelig glimt i øyet, og det var ikke fullt så krasst. Jeg skjønner at du som fotballekspert må skape oppmerksomhet, og at Christian er veldig glad i å skape blest rundt seg selv, men vi sa i fra til han at vi ikke satte pris på den dinosaur-uttalelsen han kom med, forteller Hansen.

Han sier at klubben er opptatt av at Gauseths uttalelser som fotballekspert må stå for hans egen regning, men forstår at det kan være vanskelig siden Gauseth er kaptein i klubben.

– Vi forstår at det er nesten umulig å skille mellom fotballspilleren og kapteinen Christian Gauseth, og fotballeksperten Christian Gauseth. Som klubb har vi veldig stor respekt for våre konkurrenter, og vi ønsker også at Christian viser den respekten, sier han.

LES OGSÅ: Ingen hjelp til Viking i opprykkskampen

Skryter av Høiland

Selv er han ikke videre opptatt av meldingene som blir sendt, eller om noen forsøker seg på såkalte «mind games».

– Jeg er en ærlig sjel som svarer på det jeg blir spurt om. Jeg prøver ikke å legge press på noen og har ingen skjult agenda med det jeg sier, og er opptatt av å vise respekt for våre konkurrenter. Vi frykter ikke Viking, men ønsker både Bjarne, Tommy Høiland og resten av Viking velkommen til det som forhåpentligvis blir en spennende seriefinale, sier Hansen som også har fått med seg Høilands meldinger i det siste.

– Når det kommer til Tommy Høiland kan det godt hende at han har rett i det han sier, siden han er veldig smart i boksen. Begge målene mot Aalesund var veldig godt gjort, og han er tross alt toppscorer i divisjonen, forteller Hansen.

Mjøndalen-treneren kommer også med skryt til en annen Viking-spiller, nemlig tidligere MIF-spiller Ylldren Ibrahimaj. Hansen sier at det var med et tungt hjerte de solgte kantspiller Ylldren Ibrahimaj til opprykksrival Viking.

– Ylldren hadde et veldig godt halvår hos oss, så det var litt med et tungt hjerte at vi solgte han videre. Men det ble som det ble, og både vi og Viking var fornøyde og jeg håper også Ylldren er fornøyd i Stavanger, sier Hansen som unner kantspilleren alt godt.

– Unntatt når han spiller mot oss håper jeg han gjør det veldig bra. Hvis han er skadefri og blir med Viking til Mjøndalen gleder jeg meg til å treffe han igjen, sier Hansen.

LES OGSÅ: – Det hjelper på å være Norges smarteste fotballspiller

– Vi kommer ikke til å være desperate

Med seier mot Viking rykker Mjøndalen opp, uavhengig av hva Aalesund gjør mot Levanger. Mjøndalen-trener Vegard Hansen er klar over de ulike scenarioene.

– Vi har som mål å vinne alle kampene vi spiller, og det blir ikke annerledes denne gang. Vi går ikke ut for å spille på resultatet, men samtidig kommer vi heller ikke til å være desperate etter å avgjøre det. Med uavgjort ligger vi ålreit an, så poeng er greit, sier Hansen som tror Viking i større grad er nødt til å gamble mer på slutten.

– Det at Aalesund slår Levanger er noe vi allerede har innkassert, og hvis Viking avgir poeng da vil de ikke lenger ha alt i egne hender. Det er en ukomfortabel situasjon å være i foran siste serierunde, og det kan føre til at Viking vil ta litt flere sjanser på slutten, tror Mjøndalen-treneren som ikke tror det blir avgjort i helgen uansett, da han slettes ikke er sikker på om Aalesund i den nåværende formen slår Strømmen i siste serierunde neste helg.

LES OGSÅ: Søndag kan Bjarne Berntsen puste ut

Mer fra Dagsavisen