Sport

– Betrakter meg som typisk listefyll

Viking-trener Bjarne Berntsen har takket ja til å stå på Sandnes Arbeiderpartis liste foran valget neste år, men har selv ingen tro på at han kommer inn i bystyret i Sandnes.

Følg RA Sporten på Facebook!

Bjarne Berntsen var den store overraskelsen da Sandnes Ap presenterte sin liste foran neste års kommunevalg mandag.

– Jeg ble spurt av en  jeg har vært involvert i fotballen med som nå sitter i nominasjonskomiteen i Ap, og brukte litt tid på å tenke fram og tilbake. Til slutt tenkte jeg hvorfor ikke, siden jeg har vært medlem i mange, mange år. Vil de ha meg på lista, så er det greit det, sier Bjarne Berntsen til RA.

I dag har Arbeiderpartiet 18 medlemmer i bystyret i Sandnes, og dermed er det langt fra utenkelig at Viking-treneren blir å se i Bystyret for Ap etter valget neste høst.

– Jeg satt som krav at jeg skulle stå langt ned på listen om jeg skulle være med. Jeg har ingen store politiske ambisjoner, og har ikke spesielt stor tro på at jeg kommer inn i bystyret. Det er uansett ett år frem i tid, så jeg har nok av tid til å tenke på det, sier Berntsen.

Ingen planer om å utfordre Wirak

Figgjo-karen har involvert seg mye i planleggingen av den nye veitraseen ute på Figgjo, men hevder det ikke er grunnen til at han nå hiver seg inn i politikken.

– Det har ingenting med den saken å gjøre. Siden jeg har vært direkte involvert i den saken fra før, måtte jeg uansett ha meldt meg inhabil hvis saken kom opp. Jeg har alltid vært samfunnsengasjert, og har vært medlem av partiet i mange år, og har sagt ja til å gjøre en innsats hvis de trenger meg, sier Berntsen. Han har ingen planer om å utfordre Stanley Wirak om ordførerkjedet med det første.

– Haha, nei. Jeg skal på ingen måte utfordre Stanley Wirak eller noen andre. Jeg betrakter meg selv som klassisk listefyll, sier Berntsen og ler.

Stanley Wirak topper listen, foran Annelin Tangen. Inge Roar Larsen fra Forsand står på tredjeplass, mens Anne Tangen Eide er innstilt på femteplass foran Arne Buchholdt Espedal. Det var Sandnesposten som første omtalte saken mandag.

Mer fra Dagsavisen