Sport

– Vi fortjente ikke mer

Aalesund-Viking 1–1. Nok en gang røk tre poeng for Viking dypt inn i overtiden. Målscorer Tommy Høiland var likevel klokkeklar på at de ikke fortjente mer etter kampen.

 Vikings Tommy Høiland (midten) og lagkameratene feirer 0-1 i eliteseriekampen i fotball mellom Aalesund og Viking på Color Line Stadion. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
Følg RA Sporten på Facebook!

De mørkeblå hadde en alle tiders sjanse til å kappe inn på forspranget til Kristiansund om kvalifiseringsplassen. Laget ledet i 94 minutter, men den storvokste grekeren Thanasis Papazoglou sørget for at de nok en gang mistet alle poengene på overtid med en heading.

Før den tid hadde Viking lenge hengt i tauene og Tommy Høiland var klar i talen.

– Det er selvsagt surt når du leder så lenge, men vi fortjente ikke mer. Egentlig var vi heldige som fikk ett poeng her. Vi ble liggende bakpå og inviterte dem inn i kampen. Hvorfor vet jeg ikke. Vi ble passive i presset, sier Høiland til Eurosport og fortsetter:

– Ett poeng borte er greit, men vi behøver trepoengere. Men når en får så mye press på seg må scoringen nesten komme – om en ikke er veldig heldig.

LES OGSÅ: Slik var AaFK-Viking

Burchnall enig med Høiland

Det var dessverre ikke Viking og trener Ian Burchnall erkjenner også det.

Engelskmannen måtte se sitt et lag som ble liggende meget dypt og som ikke evnet å roe spille ned.

– I noen kamper har vi vært uheldige. Denne gangen fortjente vi å få mål mot oss. Vi var ikke gode etter vår egen scoring og har oss selv å takke etter den andreomgangen, sier han til Eurosport.

Burchnall peker på at det er tøft å slippe inn nok et seint mål, men laget ble for dype.

– Det er vår feil. I pausen sa vi at det var OK å ligge dypt for å kontre i perioder, men du kan ikke gjøre det hele tiden. Vi må opp litt for å holde ballen i laget. Så er det sånn at AaFK har en stor spiss. Da vil det bli et problem på slutten, sier Burchnall.

Han mener betydningen av dette poengtapet er umulig å spå om.

– Vi å helt klart prøve å vinne alle kampene gjemme. Nå må vi løfte oss til en svært viktig kamp mot Brann.

Hadde store sjanser

Selv om Viking hang i tauene nesten konstant etter pause hadde også laget noen meget solide sjanser. Steffen Ernemann misbrukte en gedigen sjanse på en lobb og på en heading. Fredrik Torsteinbø bommet på åpent mål etter et strøkent innlegg fra Samuel Adegbenro.

På den annen side hadde AaFK minst like mange sjanser. Iven Austbø vartet opp med tre klasseredninger like før pause og måtte mye i aksjon utover i andre omgang.

Aalesunds kaptein Bjørn Helge Riise var også klar i talen på at det ville vært et ran om Viking hadde vunnet.

– Hadde ikke scoringen vår kommet ville jeg blitt temmelig skuffet. Vi kjørte hele den andre omgangen. Det var deilig at målet kom, men alt i alt var ikke dette godt nok fra oss.

Han erkjenner at tangotrøyene var svært klare over Vikings overtidsproblemer.

– Om vi hadde det i bakhodet vet jeg ikke, men det er klart vi var klare over at Viking har sluppet inn mange sene mål. Det handlet om å kjøre på i 90 minutter pluss overtid, sier Riise – som irriterte seg over dommeren.

– Jeg synes vi fikk for lite tilleggstid. Det var mange frispark og Iven Austbø lå vel nede 14 ganger for å drøye tiden, bemerket han etter kampen.

Viking fikk for øvrig et gult kort på Rasmus Martinsen. Det gjør at han må stå over mot Brann i neste runde.

Kampfakta og Vikingbørsen:
Fotball, eliteserien
Aalesund – Viking 1–1 (0–1)
5480 tilskuere
Mål: 0–1 Tommy Høiland (13), 1–1 Thanasis Papazoglou (90).
Dommer: Kristoffer Hagenes, Hovding.
Gult kort: Ross Jenkins, Rasmus Martinsen, Samuel Adegbenro, Viking, Daníel Leó Grétarsson, Bjørn Helge Riise, Aalesund.
Aalesund (4-4-2): Andreas Lie–Bjørn Helge Riise, Daníel Leó Grétarsson, Oddbjørn Lie, Mikkel Kirkeskov–Edwin Gyasi, Fredrik Carlsen, Vebjørn Hoff, Sondre Brunstad Fet (Aron Elis Thrándarson fra 68.)–Thanasis Papazoglou, Mustafa Abdellaoue.
Viking (4-2-3-1): Iven Austbø 8–Claes Kronberg 5, Sime Gregov 7, Rasmus Martinsen 5, Kristoffer Haugen 5–André Danielsen 5, Ross Jenkins 5–Julian Ryerson 4, Fredrik Torsteinbø 4, Samuel Adegbenro 4 (Steffen Ernemann fra 66.)–Tommy Høiland 5 (Mathias Bringaker fra 81.).