Sport

Bödvarsson signerte for Reading

Jon Dadi Bödvarsson gikk ikke arbeidsledig lenge etter at Wolves ba han finne seg en ny arbeidsgiver. Fredag signerte den tidligere Viking-spissen for en ny klubb i Championship.

Jon Dadi Bödvarsson jubler her for mål mot Start, sammen med en Samuel Adegbenro som også forventes å forlate klubben om ikke så lenge. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
Følg RA Sporten på Facebook!

Etter at Jon Dadi Bödvarsson forlot Viking har han vært innom Kaiserslauteren og Wolverhampton, men det er på det internasjonale planet han har gjort seg mest bemerket. Bödvarsson var nemlig sterkt delaktig da Island spilte seg til kvartfinale i EM i 2016.

– Jon Dadi gjorde en kjempejobb for oss, og er en veldig god spiller. Det kan hende vi tar en telefon for å høre, men han har fått seg et stort navn siden han forlot oss. Jeg tror nok helst han vil bli værende i England, sa Viking-trener Ian Burchnall tidligere i uken.
Det hadde han heller ingen grunn til, da Bödvarsson i dag signerte for Championship-klubben Reading. Etter å ha gått gjennom den medisinske sjekken signerte han for tre år på Madejski, for klubben som tapte Playoff-finalen til Premier League tidligere i år.
– Jon er en type spiller som passer godt til vårt system, og som kan spille i mange posisjoner på topp for oss. Han løper mye, er god med ballen til tross for høyden og er ganske rask også. Han er definitivt en spiller som passer godt inn hos oss, sier manager Jaap Stam til klubbens hjemmeside.