Sport

Oilers hentet finsk angriper

Pål Higson har sikret seg den finske centeren Lassi Kokkala (28). Han kommer til Oilers fra finsk toppserie hvor han har vært assisterende kaptein for Sport Vaasan.

Følg RA Sporten på Facebook!

Medieansvarlig Kjetil Garvik i klubben forteller at dette er en spiller som har kommet gjennom kontaktnettet til assistentrener Olli Hällfors.

– Han er center og 28 år. I all hovedsak er karrierelinjen hans finsk. Han har ett år i dansk liga, men har spilt de siste fire årene i Sport Vaasan. Dette er klubben til Hällfors i Finland, sier Garvik.

I fjor hadde han 18 poeng på 49 kamper og var assisterende kaptein for toppserielaget. Sesongen før sto han med 29 poeng på 58 kamper.

Spilleren er 187 centimeter høy og veier 94 kilo.

LES OGSÅ: Boye Christiansen inn i styret til hockeyforbundet

Gode referanser

Sportsdirektør Pål Higson har fått veldig gode referanser på spillere både fra trener og sportslig ledelse i den finske klubben.

– Dette er en spennende finsk center. Slike har vi sansen for og vi har hatt stort suksess med det før, sier han – og tenker nok spesielt på Juha-Pekka Loikas.

Merittlisten er god og en spiller med så mange år på øverste nivå i Finland virker ganske så bankers.

– Han er en rutinert toppseriespiller som har gjort mye poeng over mange år. Jeg liker typen. Han er godt skolert og god i alle faser av spillet. Det er en toveisspiller. Han har også bidratt i både undertall og overtall i Finland. Her tror jeg vi har fått en god mann.

LES OGSÅ: Curtis Gedig klar for Oilers

Vil bli god i Get-ligaen

Higson erkjenner at spilleren neppe hadde kommet til Norge om han hadde klart å bite seg fast som en av de to topp-centerene i finsk eliteserie.

– Han har akkurat ikke klart å etablere seg i en slik rolle i Finland, men er nære. I Get-ligaen bør han være veldig god. Jeg tror han ville prøve noe nytt og syntes Stavanger hørtes spennende ut, forteller Higson.

Oilers har nå i utgangspunktet én plass åpen i stallen.

– Vi håper å ha på sistemann i løpet av uken, men jeg kan ikke garantere det, sier sportsdirektøren.

Klubben vil også ha et par plasser ledige på utenlandskvoten om de vil forsterke underveis.

Mer fra Dagsavisen