Sport

Valgt inn i styret i ishockeyforbundet

Han har vært med faren i ishallen siden han var ti år gammel. 15 år senere er Boye Christiansen valgt inn som medlem av styret i Norges Ishockeyforbund.

– Forbundsstyret består ikke av gamle gubber, men en fin samling av rutine og mennesker som tenker nytt. I den siste delen passer kanskje jeg best, sier det nyvalgte styremedlemmet i Norges Ishockeyforbund til RA.

25-åringen, sønn av Oilers-eier Tore Christiansen, ble spurt om å være med i styret. Han var ikke sen med å takke ja.

– Det var vel ikke noen form for betenkningstid i det hele tatt da dette kom opp. Jeg svarte ja med en gang, for dette er noe jeg brenner for.

Tenke nytt

En av årsakene til at han sa ja er at han vil være med å videreutvikle norsk ishockey. Han mener det er gjort mye bra
allerede.

– Omdømmet er bra, men jeg tror også det er bra å komme oss videre til resten av landet. I dag er det inndelt i noen steder, men målet skal være å få norsk ishockey opp og stå i alle regioner av landet. Der er det en stor jobb, og jeg vil være med på den jobben, fortsetter han.

Han mener det er litt andre tider.

– Med det mener jeg ikke annet enn at vi må tenke litt nytt. Den digitale hverdagen er her og vi må jobbe mot de yngre generasjoner som vokser opp. Vi som er yngre tenker kanskje også litt annerledes enn dem som har vært med noen år.

Leder 120 ansatte

I sitt daglige virke er den unge mannen daglig leder for Scandinavian Fittings and Flanges (SFF). Familiebedriften til Tore Christiansen omsetter for 600 millioner kroner i året.

– Jeg bruker mye tid på jobb, naturlig nok, men jeg skal også bruke tid på ishockey. I forbundssammenheng er det lagt opp til ett styremøte i måneden, men jeg kommer til å bruke mye mer enn det. Forhåpentligvis får jeg også muligheten til å reise litt rundt til nye steder som ikke har ishaller tilgjengelig, men som ønsker å bygge.

Tre ting

Det geografiske er nemlig noe av det han mener forbundet bør gjøre noe med. «Trikkeserien» på Østlandet er historie, og det må videreutvikles videre.

– Det er flere ting, men blant annet det geografiske. I tillegg skal hockey være for alle som ønsker. I Stavanger har vi Superlaget, et tilbud for barn, ungdom og voksne med spesielle behov. Det finnes andre steder, men dette er noe jeg vil være med å utvikle videre. Det samme gjelder parahockey, der man spiller oppå kjelke, eller en piggestol som det heter.

Christiansen fortsetter:

– Noe av det jeg gleder meg aller mest til er å treffe nye mennesker som jeg kan bli kjent med. Sammen med det nye forbundsstyret skal vi jobbe skikkelig for å få norsk ishockey enda bedre.

– Hva med Oilers denne sesongen?

– Det blir kanonbra, som det har vært i flere år allerede, avslutter han.

Mer fra Dagsavisen