Sport

Røste Fossen til Stjernen

Petter Røste Fossen er den siste av spillerne som med sikkerhet ikke spiller for Oilers kommende sesong. Angriperen stilte forrige uke et ultimatum til klubben, men de ble ikke enige. Nå signerer han for Stjernen.

Følg RA Sporten på Facebook!

– Jeg var egentlig ikke på jakt etter en ny klubb. Aller helst ønsket jeg å bli. Men etter samtalen med Oilers ble det klart for meg at jeg måtte se meg om etter noe annet, sier Røste Fossen til RA.

Han er nå enig med Stjernen om en overgang. Håpet er at det kan gi ham et løft i karrieren og utvikle ham som spiller.

I Fredrikstad vil han utvilsomt får en større rolle i laget enn hva han hadde i Oilers. Røste Fossen håper også å bidra med sine lederegenskaper.

LES OGSÅ: Røste Fossen stiller ultimatum

Fansen finansierer overgangen

Klubben er også strålende godt fornøyd med signeringen. Røste Fossen kommer inn som "Folkets spiller". Det betinger at fansen skal finansiere 100.000 kroner av overgangen i løpet av en uke. Dermed er det foreløpig kun en intensjonsavtale som er signert, men klubben tror ikke det vil bli et problem. De skriver følgende på Facebook:

"I mange år har

manglet en "sheriff" i laget - en spiller som kan plage mostanderne til vannvidd og stå opp når det brenner som mest. Et monster som er sterkere enn resten, med en innstilling som gjør at han naturlig går foran som et eksempel og drar med seg resten av guttane i alle situasjoner både på og utenfor isen. Rett og slett en skikkelig publkumsfavoritt! Den spilleren har klubben nå funnet. Nå er det opp til supporterne om P

etter Røste Fossen spiller i rød drakt kommende sesong!"

LES OGSÅ:

Oilers hadde ikke avskrevet Røste Fossen

Det var flere klubber som ønsket seg spilleren etter fem strake NM-gull i Oilers. De siste årene han vært svært uheldig med skader.

– Det har vært god interesse for meg fra flere klubber. Jeg har ikke noe vondt å si om Oilers, men det siste året – og forhandlingene nå – gjorde det klart for meg at det var på tide å prøve noe nytt, slår han fast.

Da RA snakket med sportsdirektør Pål Higson tidligere på dagen onsdag, var han klar på at klubben ikke hadde avskrevet Røste Fossen.

Higson hadde ham i samme kategori som Anders Tangen Henriksen og Kjetil Martinsen – hvor et tilbud kunne bli aktuelt på et senere tidspunkt.

Slik blir det ikke nå. Røste Fossen spiller for Stjernen i Fredrikstad.