Sport

Ernemann trosser bruddskade

Den danske veteranen Steffen Ernemann har spilt og trent i noen uker med spesialgips på høyrehånden. Valget om å spille videre gjør at bruddet sliter med å gro. Likevel biter han tennene sammen også mot Sandefjord søndag.

Følg RA Sporten på Facebook!

– Jeg fikk et brudd i den i siste del av kampen mot Odd. Det gjorde vondt og etterpå slo de på sykehuset fast at den var brukket. På to steder faktisk, sier 35-åringen – og viser hvor på hånden til RA.

Selv om hverdagsting som skrelling av «kartofler» og knytting av sko gir utfordringer for dansken, har han ingen planer om å la det være et hinder på banen.

– Jeg tenker ikke så mye på det når jeg spiller og trener. Å spille med skavanker har jeg gjort før og det vil skje igjen. Det er mer i hverdagen det er en utfordring.

LES OGSÅ: Kritiske til dommernes lave list

Gror tregt

Han tok bilder av hånden igjen torsdag, men det har ikke grodd. Det har nok en sammenheng med at han har valgt å spille fotball i stedet for å ta pause, og Ernemann er forberedt på at det må flere bilder til om det kommer nye smeller. Hånden er på ingen måte like godt beskyttet av spesialgipsen som den ville vært med en vanlig gips, men slike er verre å få godkjent for spill. Derfor har Ernemann valgt dette.

Akkurat det valget har nok vært et lykkelig et for Viking. Etter at de fikk satt midtbanen, men veteranen i en framskutt rolle, har det fungert for Viking.

– Jeg hadde nok ikke helt sett for meg at jeg skulle ende i «Totti-rollen» her i Viking, erkjenner han smilende.

Likevel trives han godt med å være mer feilvendt og ha dårligere tid med ballen. Det er nemlig lett å se at Ernemann gjør spillerne rundt seg gode med sine flikker, berøringer og smarte bevegelser – som like gjerne er myntet på å skape rom for andre som å oppsøke ball.

Noe kan selvsagt bli bedre. Som det alltid kan.

– Jeg skulle ønske jeg ble litt oftere involvert på ny etter den første berøringen min, sier Ernemann – og tenker på situasjoner hvor han møter feilvendt.

Dansken har både et godt skudd og er god i luften og håper på noen muligheter her.

– Men det aller viktigste for meg med fotballen er å gjøre andre gode.

Burchnall med én endring

Trener Ian Burchnall stiller nærmest uforandret lag når Viking møter Sandefjord søndag – forhåpentlig med unntak av en frisk Kwesi Appiah. Han går inn på topp i stedet for Mathias Bringaker om han er frisk nok.

Burchnall ser for seg en motstander som ikke vil parkere bussen – til tross for en utsatt posisjon på tabellen. Leicester-karen tror heller Lars Bohinens menn vil angripe og kanskje føle at de ikke har noe å tape på Viking stadion.

– De har ikke hatt for vane å ligge så lavt med laget, sier Burchnall – som har brukt en del tid på å jobbe med en plan B for Viking denne uken. Det omhandler diamant på midten og to spisser.

– Så møter vi også et lag som spiller med tre mann bakerst. Det kan være vanskelig å møte etter noen mer klassiske 4-3-3-lag, erkjenner briten.

Viking stiller sannsynligvis slik søndag (4-2-3-1): Iven Austbø – Claes Kronberg, Karol Mets, Michael Ledger, Kristoffer Haugen – Julian Ryerson, André Danielsen – Samuel Adegbenro, Steffen Ernemann, Zymer Bytyqi – Kwesi Appiah.

LES OGSÅ: Direktøren lar skjegget gro så lange Viking er med i NM

Espen Iversen

Sportsleder i Dagsavisen Rogalands Avis