Sport

Ny kontrakt for Ledger kan åpne for utvidet lån

Ian Burchnall er svært positivt overrasket over nivået til Michael Ledger (19). Spilleren, som nå er enig med Sunderland om en ny kontrakt, kan faktisk fort bli en løsning for Viking i hele 2017-sesongen.

Bilde 1 av 2
Følg RA Sporten på Facebook!

Lånespilleren var for Viking først og fremst en kostnadsfri kriseløsning i en posisjon hvor det ikke var dekning.

– Jeg er virkelig overrasket over hvor raskt han har tatt nivået og hvor liten tid han har brukt på å gli inn i gruppen vår. Han viser igjen både i trening og på kamp, sier trener Burchnall til RA.

LES OGSÅ: Tolerent og tatovert topptrener

Imponert over Ledger

Etter to kamper, og noen uker med treninger, har han vist at han faktisk kan være et fullgodt alternativ på stopperplassen.

– Jeg vil overhodet ikke være redd for å bruke ham i serien, slår Burchnall fast etter å ha sett stopperen mot Odd og Brann.

Gleden over bekjentskapet er også i aller høyeste grad gjensidig. Den unge stopperen trives svært godt i sine nye omgivelser.

Før han kom til Viking hadde han ikke spilt en eneste A-lagskamp i sitt liv. Nå har han fått møte to av de beste lagene norsk fotball har å by på – og klart seg fint.

– Dette har gått veldig bra og jeg føler jeg har glidd fint inn i denne gruppen. Resultatmessig har det kanskje ikke gått så bra i kampene jeg har spilt – ettersom vi tapte 4–1 for Odd, men jeg har blitt fortalt at jeg har gjort jobben min, sier Ledger til RA.

LES OGSÅ: Hemmeligheten bak Vikings presspill

Åpner for lengre opphold

Spilleren, som har vært i systemet til Sunderland siden han var åtte år, får nå også fortsette i klubben utover sesongen som slutter i sommer.

Laget som kjemper for å holde seg i øverste divisjon gir ham en ny ettårig avtale.

– Jeg vet ikke om alle papirer er signerte, men det ser ut for å bli slik. Det var det jeg ønsket meg aller mest, sier han.

Det betyr at han ikke vil kunne hentes gratis til Viking i sommer, men partene er likevel åpne for å fortsette samarbeidet om det fortsetter like bra.

– Det kan absolutt være interessant for oss å spørre Sunderland om å få låne ham ut den norske sesongen dersom det fortsetter på en like bra måte framover. Vi har for så vidt god tid på oss, men har en veldig god dialog med Sunderland. Det kan også være en fornuftig løsning for dem om han får mye spilletid her. Samtidig har de også en del ting som må avklares først, sier Ian Burchnall.

LES OGSÅ: Appiah: – Jeg er ikke så langt unna

Adegbenro med ispose

Selv er uansett Ledger åpen for å ta en hel sesong i Norge.

– Jeg tror absolutt det kan være en fornuftig løsning for meg å bli i Norge ut sesongen om jeg får spilletid her. Det er noe jeg er åpen for. Samtidig er det noe klubbene må finne ut av seg imellom.

Samuel Adegbenro fullførte for øvrig ikke mandagens trening i La Manga. Vikings nigerianske stjernespiller fikk seg en smell i låret og måtte ha på på ispose.

– Jeg tror neppe det er noe alvorlig, sa trener Ian Burchnall til RA etter treningen.

LES OGSÅ: – Adegbenro er på et helt eget nivå

Kraftig væromslag truer Viking-kamp

Været skiftet totalt på Vikings treningsleir i Spania i går. Etter noen dager med sol og over 20 grader kom det styrtregn, hagl, sur vind og lav temperatur. Uværet bidro til at mandagens trening ble av den korte sorten. Også tirsdag blir det spådd store nedbørsmengder, før det roer seg mot kvelden. Overvann på banene kan bli en utfordring inn mot avspark, og kan i ytterste fall føre til en avlysning.

Flere av Vikings spillere sliter med småskader og dermed er det en viss utfordring for trener Ian Burchnall å komponere et lag til møtet med Ull/Kisa.

– Steffen Ernemann, Rasmus Martinsen og Claes Kronberg er i alle fall uaktuelle. Vi får se hvordan vi legger det opp. Utgangspunktet er uansett at dem som startet på benken mot Brann skal få starte, sier Burchnall til RA.

Rasmus Martinsen er fortsatt et stykke fra spill etter å ha strukket et leddbånd i kneet, og Claes Kronberg er småsyk og så kun starten av mandagens trening fra bilen. Det åpner uansett for at spillere som Amund Wichne, Usman Sale, Aniekpeno Udo, Mathias Bringaker, Zymer Bytyqi og Michael Haukås blir å se fra start i kveldens kamp som du kan se på Eurosport Norge.

LES OGSÅ: Tar ingen sjanser med Ernemann

Espen Iversen

Espen Iversen

Sportsleder i Dagsavisen Rogalands Avis