Sport

Vil børste støv av gammel suksessoppskrift

Et utlån av Erik Steen fra Viking til Vidar kan markere starten på en formell samarbeidsavtale mellom de to klubbene. Hjulene er alt i gang for å finne fram den gamle suksessoppskriften.

Vikings Bård Wiggen har alt vært i en innledende samtale med Vidar-trener Morten Jensen. Partene ønsker at klubbene kan komme til enighet om en formell samarbeidsavtale. Dermed ligger alt til rette for at det børstes støv av en gammel suksessoppskrift. FOTO: VIKING FK

Følg RA Sporten på

Brede Hangeland, Tom Sanne, Frode Hansen, Gaute Johannessen, Jan Fjetland, Egil Fjetland, Ingve Bøe og Leif Gunnar Smerud. Listen over spillere som har utviklet seg i Vidar – for så å ta steget til storebror Viking er lang.

Nå er håpet at den skal bli enda lengre.

Etter noen år hvor forholdet mellom klubbene kanskje ikke har vært like tett snakkes det samme språk på Lassa og i Jåttåvågen.

– Jeg har hatt et sonderingsmøte med Morten Jensen i Vidar og jeg tror begge parter ønsker å få i stand en samarbeidsavtale, sier Vikings leder for sport og utvikling Bård Wiggen til RA.

LES OGSÅ: Nærmer seg Premier League-stopper

Hjul i bevegelse

Jensen bekrefter også at hjulene er i bevegelse. Fortsatt er det ikke på styrenivå i noen av klubbene, men verken Wiggen eller Jensen tror det vil møte motbør der.

Forholdene for et mye tettere samarbeid ligger også veldig til rette med Brede Hangeland som styremedlem og en del av sportslig utvalg i Viking. Vidar-produktet Hangeland er også barndomskamerat med Jensen – og med som konsulent på feltet i Vidar når han har anledning.

– Målet med en slik avtale må være at begge parter virkelig drar nytte av det. Vi ønsker også en avtale som er mye større enn bare A-laget. Det må handle om kompetanse på alle nivåer, trenerutvikling, lederutvikling og spillerutvikling, sier Wiggen.

LES OGSÅ: Michalsen fra start i Burchnalls første laguttak

– Har rent ut i sanden

Han peker på at klubben også ønsker seg flere avtaler med naboklubbene, men at de må være formelle og følges opp på en annen måte enn det som har vært tilfellet i Viking tidligere.

– Litt for mange av disse avtalene har rent ut i sanden, slår Wiggen fast.

Han ser uansett på det som veldig naturlig at Vidar og Viking har et ekstra tett samarbeid.

– Det er helt logisk i forhold til beliggenhet, god treningskultur og et A-lag i 2. divisjon. Dette er OBOS-light og en langt bedre utviklingsarena enn tidligere, sier han.

– I de andre store byene i Norge er slike avtaler helt vanlige. Vard samarbeider for eksempel med Haugesund, sier Jensen.

Samtidig er det ikke snakk om å være noen ren farmerklubb.

– Trekker vi Viking i cupen vil vi selvsagt forsøke å slå dem ut, slår Jensen fast.

I dette bildet blir nå Erik Steen en forsøkskanin. Han skal trene med Vidar kommende uke og spille kamp. Om partene liker hverandre lånes han ut fram til sommeren.

Espen Iversen

Espen Iversen

Sportsleder i Dagsavisen Rogalands Avis