Sport

Kristoff klarte ikke å forsvare seieren i Bretagne

Alexander Kristoff vant spurten i hovedfeltet og ble nummer tre etter at et tomannsbrudd gjorde opp om seieren i Bretagne Classic Ouest-France søndag. Oliver Naesen vant rittet.

Følg RA Sporten på Facebook!

Sondre Holst Engers lagkamerat stakk av med knapt to mil igjen av det franske verdenstourrittet, og sammen med Alberto Bettiol og Guillaume Martin opparbeidet han seg en ledelse som skulle vise seg så vidt å holde helt inn.

Naesen og Bettiol kvittet seg med Martin i løpet av den siste fasen av rittet, og på oppløpet var Naesen sterkest.

Kristoff, som vant fjorårsutgaven av det franske endagsrittet, vant spurten i hovedfeltet og ble nummer tre. Daniel Hoelgaard spurtet inn til en sjuendeplass, mens Edvald Boasson Hagen ble nummer ti.

Etter at åtte mann hadde vært i brudd store deler av dagen, kom Dimension Data-kapteinen med i en 31 mann stor utbrytergruppe med tre mil igjen til mål. Tiden i brudd ble imidlertid kortvarig da hovedfeltet skrudde på turboen og hentet inn gruppen med i overkant av tjue kilometer igjen.

Martin, Naesen og Bettiol klarte å stikke av før gruppen ble spist opp, og de tre rytterne ledet med 49 sekunder med knappe sju kilometer til mål.

Michael Matthews og Greg Van Avermaet tok opp jakten på Naesen og Bettiol, som hadde kvittet seg med Martin, men det ble med forsøket. Naesen gjorde kort prosess med Bettiol på oppløpet og sikret seieren.

Enger, som naturlig nok holdt seg rolig med Naesen i front, og Lars Petter Nordhaug klarte ikke å blande seg inn i kampen om seieren.

Mer fra Dagsavisen