«Skjelvet» og Joner får kinosalen til å skjelve

Ny teknologi gjør at Kristoffer Joners traumer i den nye norske katastrofefilmen kan kjennes fysisk på kroppen.

Kristoffer Joner har hovedrollen i katastrofefilmen «Skjelvet». Den er første norske film som vises i 4DX.

Stoler som beveger seg i alle retninger, i samspill med effekter som blant annet vind, vann, regn, tåke bobler, luftskudd og lukt, kan publikum få en unik kinoopplevelse.

Norsk filminstitutt har følgende beskrivelse av den premiereklare filmen:

«I 1904 rystet et jordskjelv med styrke 5,4 på Richters skala Oslo og områdene rundt. Jordskjelvet hadde sitt episentrum i Oslo-Graben som går tvers i gjennom Norges hovedstad. Den dag i dag registreres det fremdeles rystelser herfra. Geologene kan ikke være sikre, men argumenter tilsier at vi kan forvente store fremtidige skjelv i dette området. Når de eventuelt kommer kan ingen med sikkerhet si. Det vi dog vet er at befolkningstettheten og infrastrukturen i Oslo er betydelig mer sårbar i dag enn i 1904. Hva om vi har et betydelig større jordskjelv i vente?»

– Vi har pushet alle grensene i arbeidet med «Skjelvet», og selv i en vanlig kinosal vil du kjenne trøkket. I 4DX-salen vil du faktisk kunne føle skjelvet på kroppen! «Skjelvet» er med andre ord skapt for det store lerretet, en type film du har lyst til å oppleve på kino!», sier produsent Martin Sundland i en pressemelding..

«Skjelvet» har premiere i kveld, og kan oppleves i 4DX-format på Ringen Kino i Oslo, hvor Nordens første 4DX-kino ble lansert i 2017.