Annonse
Johan Egdetveit, Britt-Synnøve Johansen og John Lilja er trioen bak Skakke sanger som er nominert til Spellemann. Foto: Roy Storvik

«Skakke sanger» nominert til Spellemann

Barneplaten «Skakke sanger» med Britt-Synnøve Johansen, John Lilja og Johan Egdetveit er nominert til Spellemanprisen 2015 i klassen barnemusikk.

Annonse
Rogalandsavis

«Skakke sanger» med Britt-Synnøve Johansen, John Lilja og Johan Egdetveit er nominert til Spellemannprisen 2015.

I omtalen av platen heter det at i «Skakke sanger» bor de tre musikerne i en rar verden, hvor det finnes mange skumle folk og dyr. De framfører sanger om vampyrer, farlige fisk og en dansende krokodille. Selv om det er mange skumle ting her, så ligger smilet alltid på lur.

De tre framfører svingende toner som flørter med en rekke musikalske uttrykk. Transylvansk 7. takt må det være til vampyrsangen, og krokodillen trives best i heftig sumpdampende zydeco.

Albumet fikk strålende anmeldelser.

Selvikvåg og Tønes

Flere lokale artister er også nominert til pris i år. 

Tønes og Hilde Selvikvåg er nominert i klassen Viser.

Tønes for albumet ««Vindbrest» og Selvikvåg for albumet «Slepp meg fri». Tønes er også nominert i klassen Tekstforfatter for samme album.

I klassen for Samtid finner er Song Circus nominert. Song Cirkus er et vokalt kammerensemble bestående av norske, profesjonelle utøvere bosatt i Stavanger, Oslo og Trondheim.

 

Annonse