Kari Raustein (Frp), som er leder i kommunalstyret for byutvikling, sier på ny nei til brannstasjon foran det kommende sykehjemmet i Lervig. Foto: Stein Roger Fossmo

Sier nei til brannstasjon foran sykehjem i Lervig

Politikere både fra Høyre, Frp og Ap sier torsdag ettermiddag nei til brannstasjon i Lervig, og gir administrasjonen beskjed om å finne ny løsning.

I forrige møte i kommunalstyret for byutvikling (KBU) sa politikerne nei til planene om brannstasjon i Lervig-bukten, og ba om andre alternativer. Byplanleggerne legger på bordet en ny sak der de fremdeles konkluderer med at Lervig er den beste lokaliseringen.

– Dette er ikke den rette beliggenheten. Vi vil ikke bygge en brannstasjon rett foran et sykehjem, i et område der det skal komme skole, og antakeligvis barnehage og idrettshall, sier leder Kari Raustein (Frp) i KBU til RA.

Alternativer

Hun er trygg på at det vil finnes gode løsninger både for Storhaug bydel og for brannvesenet. En ny brannstasjon skal etter planene på plass i Schancheholen. Et mulig alternativ er å ruste stasjonen på Lagårdsveien.

– Vi må finne en annen løsning enn Lervig-bukten, sier Raustein, som også peker på at en brannstasjon vil bryte med ønsket å ha en sammenhengende gangvei langs sjøen mellom Lervig Brygge og Siriskjær.

LES OGSÅ: Havstigning stopper bruk av tomter i sentrum

– Med forbehold om gruppemøte, vi i Høyre vil nok mest sannsynlig gå inn for å sende saken tilbake med ønske om å finne en bedre tomt til brannstasjon. Det er ikke politisk vilje til å bygge brannstasjonen der, sier Egil Olsen (H), nestleder i KBU.

Løfter

Arbeiderpartiet har i lang tid kjempet mot brannstasjon i Lervig-bukten.

– Boligkjøpere og utbyggere er forespeilet en satsing på park i Lervig. Vi vil anlegge park. Byens befolkning må kunne stole på det vi som politikere har sagt om et godt bomiljø i østre bydel. Da bygger vi ikke en brannstasjon, nesten tre ganger så stor som brannvesenet opprinnelig varslet til oss politikere, rett foran et sykehjem, i et område der det vil komme barneskole, idrettshall og barnehage, sier Kari Nessa Nordtun, Aps fraksjonsleder i KBU.

LES OGSÅ: Skroter ny brannstasjon i Lervig