Sagan knuste alle og vant igjen

I en avslutning der de fleste klassikerrytterne og sammenlagtfavorittene var med, var det nok en gang Peter Sagan som var sterkest i avslutningen og tok sin andre etappeseier i Touren.

Følg RA Sporten på Facebook!

På den femte etappen i Tour de France skiftet Touren litt karakter, da dagens etappe til Quimper var av den småkuperte sorten med flere krappe bakker.

I en hektisk posisjonskamp var det Sky som tok kommandoen og ledet hovedfeltet inn i den siste bakken, der Philippe Gilbert var den første som prøvde å spurte fra teten. Det klarte han ikke, og heller ikke Greg Van Avermaet i den gule trøyen klarte å komme unna.

Dermed var det igjen klart for en spurtduell, der slovaken Peter Sagan igjen knuste alle opp den siste bakken og vant foran Sonny Colbrelli og Philippe Gilbert.

– Jeg hadde flaks i dag igjen, da Colbrelli var nære på i dag igjen. Jeg må takke lagkameratene mine for at de fikk meg i god posisjon før den siste bakken, der Sky ga full gass. Gilbert gikk litt tidlig, og det gjorde også Van Avermaet, så jeg måtte bare vente til det rette tidspunktet. Det var ikke mange poeng jeg fikk på den grønne trøyen i dag, men det var bedre enn ingenting, sa Sagan i seiersintervjuet.

Sylvain Chavanel snek seg nok en gang med i dagens brudd, og tok de tre første bakkespurtene. Veteranen gikk for å overta klatretrøyen, men da kreftene plutselig tok slutt var det i stedet Tom Skujins som tok over den etter dagens etappe.

Edvald Boasson Hagen syklet inn 17 sekunder bak, mens Alexander Kristoff kom inn i mål halvannet minutt bak. På en 82. plass.

– Jeg følte meg grei, men stivnet godt opp bakken. Jeg trodde på forhånd at det kunne gå, men kjente det på siste stigning at jeg kom til å slite. Jeg håper det er denne gjennomkjøringen som skal til foran morgendagen, sier Kristoff til TV2 etter målgang.

LES OGSÅ: Kristoff kom til kort igjen da Gaviria vant