Kristoff kom til kort igjen da Gaviria vant

På dagens fjerde etappe i Tour de France var det bare såvidt feltet klarte å ta igjen bruddet, og i en hektisk spurt var det Fernando Gaviria som viste seg å være den sterkeste. Han vant knepent foran Andre Greipel og Peter Sagan, med Alexander Kristoff på en syvende plass.

Følg RA Sporten på Facebook!

En kvartett bestående av Anthony Perez og Dimitri Claeys fra Cofidis i tillegg til Direct Energies Jerome Cousin og Guillaume van Keirsbulck stakk tidlig avgårde i brudd, og lå store deler av tirsdagens etappe på 195 kilometer fra La Baule til Sarzeau alene i front. På det meste hadde kvartetten rundt sju minutter, og selv om det på et tidspunkt så ut som hovedfeltet hadde god kontroll på utbryterne, bommet spurtlagene nok litt på tidsdifferansen opp til bruddet.

Rundt fem kilometer før slutt gikk det en stor velt i hovedfeltet som mer enn halverte feltet, og som gjorde at spurtlagene fikk det vanskeligere med å organisere seg. Med sterk motvind på det slake oppløpet som gikk rett frem de siste fire kilometerne holdt det akkurat ikke inn for utbryterne, som ble tatt igjen med under én kilometer igjen å kjøre.

Edvald Boasson Hagens lag Dimension Data ledet inn på den siste kilometeren, før Quick Step tok over kommandoen og kjørte frem Gaviria og Peter Sagan på hans hjul. Andre Greipel var raskest ut av startblokkene i spurten og ledet helt til det gjensto 50 meter, men Fernando Gaviria fikk presset seg foran helt på slutten og tok sin andre spurtseier knepent foran Greipel og Sagan.

Sagan beholder den grønne trøyen med knappe fire poengs margin.

– Jeg følte meg bedre i dag, og sånn sett var det en forbedring fra sist spurt. Igjen mister jeg litt rytmen i spurten, og måtte stoppe litt opp. Jeg hadde ikke tatt det i dag uansett selv om jeg hadde levert en perfekt spurt, men jeg skulle gjerne vært høyere opp, sier Kristoff til TV2 etter målgang.

– Jeg hadde Ferrari med i dag, men spurten var ikke helt optimal. Jeg kunne kanskje gått mer ut i vinden, men det hadde vært vanskelig uansett. Jeg liker å gå fra tet og spurte, og skulle jeg ha vunnet i dag måtte jeg ha kommet inn med høyere fart enn de andre og det skjedde ikke, sier Kristoff.

LES OGSÅ: Kristoff varsler nye poeng-fremstøt