Roganytt

Flere truet med våpen: – Det ble løsnet skudd

To personer ble fredag morgen truet med våpen på en adresse på Storhaug. Det skal også ha blitt avfyrt skudd inne i boligen.

Fredag morgen klokken 07.28 fikk politiet om at det hadde vært en truende situasjon på en privatadresse i Nymansveien på Storhaug i Stavanger.

– Flere beboere er truet med våpen. Ingen er skadet. De mistenkte har stukket fra stedet, skriver operasjonsleder i Sør-Vest politidistrikt på Twitter.

Bevæpnet politi er på stedet og foretar åstedsundersøkelser og avhør.

– Løsnet skudd

– Det skal ha blitt løsnet skudd, sier politiets innsatsleder på stedet, som også forteller at politiet har to mistenkte.

De mistenkte var maskert.

Ifølge Aftenbladet er det en mann i 30-årene og en kvinne i 20-årene som ble truet.

– Denne situasjonen framstår ikke som tilfeldig. Det er ikke hvermansen som har dukket opp og truet noen med våpen. Vi har en indikasjon på hvem de mistenkte er, men vil få bekreftet eller avkreftet dette i avhør, sier operasjonsleder Olaug Bjørnsen til Aftenbladet.

Hun bekrefter også at skudd ble avfyrt inne i boligen.

– Naboer trenger ikke være redde

– Det var ikke et farlig skudd. Gjerningspersonene er på frifot, men folk i området behøver ikke å være redde. Det er en vond opplevelse for de fornærmede i saken å bli konfrontert på den måten av to maskerte menn, sier innsatsleder Stein Torjussen i Sørvest politidistrikt til NRK.

Fredag ettermiddag kommer Sør-Vest politidistrikt med en pressemelding, hvor politiadvokat Erik Engløkk fortelle at det er gjort åstedsundersøkelser på stedet og at de to fornærmede er avhørt.

Han ønsker ikke å få nærmere inn på hva de to fornærmede har forklart i avhør.

Ber om tips

– Etterforskningen pågår, og per nå har vi ingen som er mistenkt eller siktet for forholdet, men vi har ingen grunn til å tro at hendelsen var tilfeldig, sier Engløkk videre.

Det ble altså avfyrt skudd på stedet, men ingen skal ha blitt truffet.

– Etterforskningen vil vise om det ble avfyrt skarp ammunisjon eller ikke, sier politiadvokaten.

– Hvis noen har opplysninger i saken kan de kontakte politiet på 02800, legger Engløkk til.

Nyeste fra Dagsavisen.no: