Roganytt

Verksted ble slått konkurs

Klarte ikke å gjøre opp gjelden.

Det var Skatteetaten som begjærte at firmaet K Teknikk AS ble slått konkurs. Bakgrunnen for det var et krav på 641.927 kroner som i hovedsak har sin bakgrunn i skyldig arbeidsgiveravgift og forskuddstrekk. Skyldneren bestred i rettsmøtet å skylde saksøkeren det totale beløp skatteetaten krever, men erkjenner å skylde deler av dette.

K Teknikk AS har holdt til på Moi og har drevet med service og reparasjoner på sveise- og skjærutstyr. Firmaet omsatte for nesten 1,6 millioner kroner 2021 og fikk samme år et negativt resultat på 68.000 kroner.

«Skyldneren opplyste at hans eiendeler vesentlig består i noe verktøy og en bil og anslo eiendelenes samlede verdi til ca. kr 60 000, og den samlede gjeld til rundt kr 40 000,-. Virksomheten er igangværende. Antall ansatte er 2. Skyldneren erkjente ikke å være insolvent og motsatte seg åpning av konkurs», heter det i kjennelsen fra Egersund tinghus.

Retten la til grunn at Skatteetaten har et forfalt krav mot skyldneren som det ikke er stilt betryggende sikkerhet for.

«Det ble den 12. januar 2023 avholdt utleggsforretning mot skyldneren uten at det ble oppnådd tilstrekkelig utlegg, og det foreligger presumsjon for at skyldneren er insolvent. Retten legger til grunn at skyldneren er insolvent. Vilkårene etter konkursloven § 60, jf. §§ 61 og 62 for å ta konkursbegjæringen følge, er etter dette til stede», skriver Sør-Rogaland tingrett i kjennelsen.

Advokat Angeline Haraldsen Riis er oppnevnt som bostyrer. Skiftesamling vil bli holdt 12. april i år.











Mer fra Dagsavisen