Roganytt

To dømt for promille på elsparkesykkel

Må betale 80.000 kroner og 88.000 kroner i bot.

Både den 40 år gamle kvinnen og den 42 år gamle mannen kom med en uforbeholden tilståelse da de nylig møtte i Sandnes tinghus.

Fredag 17. juni år, klokken 23.05, ble de stoppet av politiet i Peder Klows gate i Stavanger. Utåndingsprøve tatt av kvinnen viste en promille på 1,4, mens 42-åringens promille var 1,3.

«Retten viser til at siktede kun kjørte i et par minutter og det var ikke andre biler eller fotgjengere til stede. Det oppsto ikke noen konkret farlig situasjon ved kjøringen. Videre vektlegger retten kjøretøyets art og at skadepotensialet ved kjøring av elsparkesykkel må anses klart lavere enn ved kjøring av for eksempel bil og moped. Det vektlegges også i formildende retning at siktede har avgitt en uforbeholden tilståelse, jf. straffeloven $ 78 bokstav f. Tilståelsen har ikke hatt nevneverdig betydning for sakens opplysning, da siktede ble stanset av politiet på elsparkesykkelen, men har en prosessøkonomisk betydning som skal tillegges vekt. Det foreligger ikke samtykke til samfunnsstraff. Retten mener etter dette, under noe tvil, at fengselsstraffen bør gjøres betinget i sin helhet», heter det i dommen til kvinnen.

Dermed kom retten til at de begge skulle dømmes til betinget fengsel i 18 dager. 40-åringen fikk en bot på 80.000 kroner, mens 42-åringen må betale en bot på 88.000 kroner.

Begge ble også idømt tap av retten til å føre førerkortpliktig motorvogn i 18 måneder og må avlegge full ny førerprøve for å få førerretten tilbake.




Mer fra Dagsavisen