Roganytt

Vil at mann skal dømmes til forvaring for å ha mishandlet samboeren til døde

Statsadvokat Tormod Haugnes vil at en 38 år gammel mann skal dømmes til forvaring for å ha mishandlet samboeren til døde.

38-åringen er nå tiltalt for grov kroppsskade med døden til følge. Her er politiet på stedet etter at samboeren hans ble funnet død i nærheten av parets bolig i Bryne den 2. oktober i fjor. Foto: Magnar Larsen

38-åringen er tiltalt for grov kroppsskade med døden til følge.

Dette ved at han en gang i tidsrommet fra 1. til 2. oktober i fjor mishandlet samboeren i parets bolig på Bryne.

Ifølge tiltalen skal 38-åringen ha påført samboeren slag, spark og annen stump vold mot hodet og kroppen hennes.

LES OGSÅ: Bryne-siktet tidligere dømt for drapstrusler

Dette skal ha ført til at fornærmede blant annet brakk nesen, fikk brudd i et ribbein og brudd i tverrtagger på begge sider av 6. og 7. halsvirvel.

Dette førte igjen til blødninger i bløtvev i hode, hals og rygg slik at hun døde av skadene hun var blitt påført.

38-åringen er også tiltalt for en rekke andre forhold som går på grov mishandling av samboeren i perioden fra august fram til hun døde 2. oktober i fjor.

Blant annet skal han ha klort henne i ansiktet slik at hun ble påført dype rifter i høyre kinn.

– Måtte lære å adlyde

Han skal også ha skreket til henne og sagt «du er min hore» og «du må lære deg å adlyde meg», da han mente at hun kom for seint hjem.

38-åringen skal også ha holdt henne fast med et halsgrep mens han lå over henne, samtidig som han skjelte henne ut på offentlig sted.

Nektet tilgang til bad

Han skal også ha nektet henne å avslutte forholdet, nektet henne å besøke en venninne og truet med å «plukke henne i småbiter» om hun ikke gjorde som han sa.

I den aktuelle perioden skal han også ha nektet henne tilgang til bad og soverom i tre døgn ved å barrikadere dørene, slik at hun måtte bruke en bøtte til toalett og ikke fikk dusjet.

LES OGSÅ: – Mishandlet og voldtok kona

38-åringen skal også ha løpt etter samboeren mens han bar en kniv og sparket henne i ribbeina, til tross for at han visste at hun noen uker tidligere var påført brudd eller brist i ribbeina.

38-åringen er også tiltalt for oppbevaring av narkotika, kjøring i påvirket tilstand og for å ha vært i besittelse av et elektrosjokkvåpen.

Drepte hunden sin

38-åringen er dømt en rekke ganger tidligere, blant annet for å ha drept sin egen hund med øks.

Han er også dømt for å ha truet med å drepe to polititjenestemenn og ble i Jæren tingrett dømt til forvaring for dette.

Straffeutmålingen ble den gang anket til Gulating lagmannsrett, som kom til at en tidsbestemt straff var tilstrekkelig, og begrunnet dette med at det ikke var gjentakelsesfare.

LES OGSÅ: Dømt for å ha mishandlet samboerens to år gamle sønn

Nå har statsadvokat Tormod Haugnes tatt forbehold om å legge ned påstand om at 38-åringen skal dømmes til forvaring med en tidsramme på åtte år.

Brynjar Meling, 38-åringens forsvarer, sier til RA at hans klient ikke erkjenner straffskyld for noen av postene i tiltalen.

Saken skal opp i Jæren tingrett 28. november, og det er satt av fem dager til hovedforhandlingen.