Denne boligen i Ullandhaugskråningen ble solgt til prisantydning etter flere måneder på markedet. – Slik hadde det neppe gått et år eller to tilbake i tid, sier daglig leder, Michael R. Myhre, i Eie Eiendomsmegling til RA. Foto: Eie Eiendomsmegling

Prisene fortsetter opp

0,3 prosent opp i mars. 2,8 prosent opp så langt i år. Er nedturen i boligmarkedet over? Ting kan tyde på akkurat det.

Boligmarkedet i Stavanger har vært gjennom en solid nedtur. Det store spørsmålet er om den er over?

Daglig leder, Michael R. Myhre, i Eie Eiendomsmegling vil ikke konkludere, men trekker fram en positiv utvikling både med tanke på pris og omsetning.

– Det har vært flere lyspunkt i første kvartal i år enn på flere år nå. Oljekrisen begrenser fremdeles boligmarkedet. 1,4 prosent nedgang i pris siste tolv måneder er fortsatt svakest i landet, men prisene har steget 2,8 prosent så langt i år, og det er verdt å notere seg, sier Myhre til RA.

LES OGSÅ: Boligprisene stiger

Økt interesse

Han forteller om større interesse og økt aktivitet.

– På det jevne har vi godt besøkte visninger og de fleste eiendommer selges i nærheten og tidvis over prisforlangende. Det er også et positivt tegn at boliger som har ligget ute i markedet lenge nå også blir solgt til en pris i tråd med opprinnelig vurdering, sier Myhre, og trekker fram et boligsalg i Bøygen i Ullandhaugskråningen som eksempel.

LES OGSÅ: Denne boligannonsen har tatt helt av

Budrunde

Eiendommen ble lagt ut for salg med en noe offensiv prisantydning på 4,6 millioner.

I mars ble den solgt til prisantydning etter en budrunde, flere måneder ette at den først ble lagt ut.

– Det kom ikke bud etter fellesvisningene, men interessen var der, og da første budet kom etter en privatvisning i mars ble det budrunde og salg etter å ha vært i markedet en stund. Dette ville trolig ikke skjedd ett år eller to tilbake og viser litt hvordan dynamikken er, sier Myhre.

LES OGSÅ: Megleren bommet med to millioner

Over pris

Mars måned har også hatt et par eksempler på boliger som er solgt langt over prisantydning, blant annet en bolig i Vølstadkroken på Byhaugen som ble solgt 1,6 millioner over prisantydning.

En falleferdig rønne i Eiganesveien med sterke føringer fra Byantikvaren med tanke på oppussing, gikk også to millioner over prisantydning.

Myhre mener stort avvik mellom prisantydning og faktisk salgspris egentlig ikke sier så mye tilstanden i markedet.

– Prissetting er svært viktig, men det kan være vanskelig og selv i de verste nedgangstidene var det eksempler på objekter solgt langt over antydning, uten at det nødvendigvis reflekterte den reelle situasjonen i markedet. Derfor er det alltid viktig å gjøre grundig jobb i forkant, sier Myhre, og legger til:

– De som går ut for tøft i markedet med eiendommer får «benkeslitere» som gjerne ligger i flere måneder. Eiendommer som prises riktig, kan nå selges bare dager etter visning. Slik var det ikke for en tid tilbake, sier han.

LES OGSÅ: Solgt 4,2 millioner under prisantydning

0,3 prosent opp, 239 solgt

Onsdag kom boligprisstatistikken for mars fra Eiendom Norge, og den viser en prisstigning på 0,3 prosent for måneden. Den slake økningen i pris fortsetter fra februar da boligprisene i Stavanger steg med 0,4, prosent. Totalt sett har prisene økt 2,8 prosent i første kvartal.

– Det er en utvikling som er i tråd med forventningene og gjenspeiler godt det vi ser i markedet daglig. Det er flere på visninger, god aktivitet og større interesse rundt objektene. Ser en på antall boliger solgt så vises det tydelig, sier Myhre til RA.

Det ble solgt 239 boliger i Stavanger i mars, noe som er 44 prosent flere enn mars i fjor. Da ble det solgt 163 boliger.

LES OGSÅ: Han kjøpte boligen til 27 millioner kroner på Eiganes