Eiganesveien 171 ble solgt for 5,5 millioner kroner. Foto: Aktiv

Megleren bommet med to millioner

Prisantydning for den vernede villaen på Eiganes var 3,5 millioner kroner.

Det var RA som først omtalte salget av den verneverdige villaen på Eiganes.

Boligannonsen ble lagt ut på Finn.no tirsdag 24. mars, og påfølgende fredag fortalte megler Haavar Østbø om en formidabel pågang, til tross for at boligen er vernet og må tilbakeføres til original stand.

Blant annet het det i annonsen: «Det er ramlet av flere takstein, det regner inn på loftet, det er noen knuste vinduer. Døren til kjelleren er brutt opp. Trappen ned til kjelleren er råtten og har delvis rast sammen. Vær forsiktig på visning».

– Unormalt stor pågang

I dag ble Eiganesveien 171 altså solgt etter en lang budrunde med flere interessenter.

– Ja, det har vært unormalt stor pågang, sier daglig leder i Aktiv eiendomsmegling Ronny Skjøtskift til RA.

Skjøtskift mener interessen for denne boligen spesielt og tegn i markedet generelt viser at optimismen nå er på vei tilbake etter at oljenedturen startet.

Vanskelig objekt

– En prisantydning på 3,5 millioner kroner og salgssum på 5,5. Det lukter litt skivebom?

– Det skyldes nok det spesielle objektet. Både tilstanden og pålegg om tilbakeføring til original stand gjør det vanskelig å prise, sier Skjøtskift og poengterer at det normalt sett har gått andre veien i vårt distrikt den siste tiden.

– Mens boliger i Oslo har gått langt over prisantydning, har problemet i Rogaland gjerne vært det motsatte, at salgssummen havner under prisantydning. Men normalt sett treffer vi ganske godt, bedyrer Skjøtskift.

Hvem den nye boligeieren er, vil han imidlertid ikke si noe om, men vedkommende går spennende tider i møte.

– Nåværende eier har fått pålegg om vedlikehold. Om jeg hadde kjøpt, så hadde jeg tatt kontakt med byggesaksavdelingen for å høre hvordan dette best kan håndteres, sa byantikvar i Stavanger kommune, Hanne Windsholdt om villaen i Eiganesveien 171 da den ble lagt ut for salg i forrige uke.