Langs denne gågaten på campus ved Universitetet i Stavanger planlegger fadderleder Kim Roger Andersen et langbord på over en halv kilometer. – Folk har spurt meg om jeg er gal, sier han og ler.

Planlegger verdens lengste frokostbord

– Folk har spurt meg om jeg er gal, sier fadderleder Kim Roger Andersen ved Universitetet i Stavanger. Han vil sette verdensrekord med et 550 meter langt frokostbord på campus.

– Vi går for verdensrekord, sier Kim Roger Andersen til RA. Den nyvalgte faddersjefen ved Universitetet i Stavanger går med skyhøye ambisjoner for neste års fadderfestival. Høsten 2018 har han tenkt å installere et 550 meter langt frokostbord langs gågaten på campus ved Universitetet i Stavanger. 

Inspirasjonen har han hentet fra et lignende stunt i regi av Scandic Hotels i Bodø i fjor. Under Arctic Race of Norway 2016 dekket de på et 536 meter langt frokostbord til 2400 mennesker. Det ga dem både verdensrekord og internasjonal medieoppmerksomhet. Denne rekorden håper Andersen nå å slå.

LES OGSÅ DEBATTINNLEGG: – Studentmagasin fremjar pornokultur

Skal mette over 5000

Over 4000 førsteårsstudenter ved universitetet vil han ønske velkommen til bords på campus neste år. Totalt regner han med å invitere over 5000 studenter. Andersen vil nemlig også inkludere fadderlederne på gjestelisten. 

På menyen skal det stå bagetter med enkelt pålegg. 

– Folk har spurt meg om jeg er litt gal, og ideen er noe crazy – men jeg mener den er gjennomførbar, sier Andersen, som er tredjeårsstudent ved Hotellhøgskolen ved Universitetet i Stavanger.

LES OGSÅ: Utestedet Pushkin angrer på spritreklame

Positive til ideen

Flere brikker må imidlertid på plass før ideen kan realiseres. En ikke akkurat uvesentlig del for gjennomføringen er finansieringen av gildet. Over 200.000 kroner blir prislappen på frokosten, anslår Andersen.  

– Vi har allerede fått DNB med som bidragsyter, sier Andersen, som forteller at han har fått klarsignal fra skoleledelsen. Også fadderstyret sier han stiller seg positive til ideen hans, som først ble omtalt av Smis, studentmediene i Stavanger. 

For reiselivsdirektør Elisabet Saupstad i Region Stavanger smaker frokostplanene godt. 

– Jeg elsker stunts, sier hun til RA.

– Med en gang man begynner å snakke om «høyeste», «beste», «lengste» og å slå rekorder, så får arrangementer ofte stor oppmerksomhet. Dette arrangementet handler om å sette universitetet og regionen på kartet. Det vil vise fram Stavanger som en attraktiv studentby hvor det skjer mye og hvor en tør å satse. 

LES OGSÅ: - Overveldende sponsorstøtte

– Prisverdig

Også professor emeritus, Reidar J. Mykletun ved Hotellhøgskolen, har sansen for ideen. 

–Som markedsføring for Hotellhøgskolen og universitetet er dette smart og prisverdig. Dette kommer helt sikkert til å få medieoppmerksomhet, men spredningen blir nok størst i sosiale medier. Folk vil ta sine selfies og vise dem fram, sier han til RA.

Faddersjef Kim Roger Andersen er ikke redd for at fallhøyden for prosjektet skal bli stor ved å annonsere planene om verdensrekord allerede nå.

– Alt er mulig å få til om du planlegger godt og har gode aktører i ryggen, sier Andersen. 

LES OGSÅ: Fadderuken på UiS:– Pangstart på studiet