Nyheter

– På tide at Stavanger får noe de ikke er vant med

En hjemmekoselig atmosfære hvor du kan ta en kopp kaffe på dagtid, og et glass vin på kvelden, er tanken bak nyåpnede Kaffelade.

– Stavanger er jo en kaffeby. Jeg tenker at det alltid er plass til møteplasser som denne. Folk er jo nysgjerrige og interessert i å prøve noe nytt, sier gründer bak Kaffelade, Martin Davitian.

– Ja, det er på tide at Stavanger får noe de ikke er vant med. Vi føler at dette er et unikt konsept som byen vil sette pris på, legger medgründer i Stavanger, Edgar Barsegen, til.

Kaffelade åpnet i Kirkegaten på tirsdag, og er i all hovedsak en kaffebar, men også bakeri, bar og restaurant.

– Tanken er at du skal kunne ta deg en kopp kaffe på dagen, og et glass vin eller noe å spise om kvelden, sier Davitian.

Kaffelade startet med Davitian i mai 2016 i Bergen. Han er egentlig ingeniør, men da oljekrisen kom, var det naturlig for ham å se etter nye muligheter.

LES OGSÅ: Disse spisestedene satser i sentrum

Kunnskap og erfaring

Han tok over en eksisterende kafé på Galleriet i Bergen. Han beholdt navnet, men «rebrandet» og endret konseptet. Den første kaffebaren gikk bra, og et halvt år senere åpnet han nok en kaffebar i Bergen. Nå er det Kirkegaten og Stavanger som står for tur.

– Nå har vi først en liten innkjøringsperiode og introduserer Kaffelade til Stavanger. Uken etter påske skal vi ha en «grand opening», sier Davitian.

– Jeg skal være her i starten for å få på plass opplæring, rutiner, oppskrifter og ansatte. Jeg er her for å lære fra meg, så det kommer seg skikkelig på beina før jeg drar tilbake til Bergen, legger han til.

Det er Davitians fetter, Edgar Barsegen, som skal drive Kaffelade i Stavanger. Han har tidligere jobbet for sine foreldre som eide Jærbakeren på Torgterrassen, og han er snart ferdig med sin bachelor i økonomi og administrasjon ved BI.

– Jeg har flere år med erfaring. Jeg startet som vanlig kafémedarbeider, men etter hvert ble det bestillinger, kundemøter og mer administrativt arbeid, sier han.

– Gjennom årene har jeg bygd opp kompetanse og erfaring, og nå som bacheloren snart er i boks i tillegg, føler jeg meg komfortabel med å gjøre dette, legger han til.

– Edgar har både kunnskap, kjennskap og erfaring, så han skal få kose seg her og skape noe fint for lokalmiljøet, sier Davitian.

LES OGSÅ: – Jeg prøver å få folk til å tørre litt mer

Satser på kvalitet

Selv om det fra før av er flust av kaffebarer og spiseplasser i Stavanger, er de overbevist om at dette går bra.

– Vi er ganske sikre på at det er plass til oss her, og vi tror det er kvaliteten på bønnene og kaffen vår som kommer til å skille oss ut fra mengden, sier Davitian.

– Har folk vært et sted hvor de liker seg, får god service og gode produkter, så kommer de tilbake. Og de kommer tilbake uansett om de må gå fem eller ti minutter for å komme dit. Er det bra, så kommer folk tilbake. Og det er selvfølgelig det vi satser på at skal skje her, legger han til.

Mer fra Dagsavisen