Nyheter

Ole Henrik åpner 50-tallsdiner

Ole Henrik Ueland hiver seg på burgerbølgen, og i januar åpner han Groovy, en klassisk amerikansk 50-tallsdiner med burgere og pølser som hovedattraksjon.

I løpet av neste års første måned, håper Ole Henrik Ueland å være klar til å åpne Groovy Burger & Dogs.

– Vi kommer til å servere gourmetburgere og -pølser, og lokalene skal innredes som en amerikansk diner fra 50-tallet, sier Ueland.

Dineren får 25 sitteplasser, og møblene er spesialbestilt fra USA for å få et autentisk utseende.

– Når man skal gjøre noe i dag, så må man gjøre det litt spesielt. Det nytter ikke å bare slenge inn et par bord og stoler, sier han.

Skiller seg ut

Selv har han besøkt mange dinere i USA, og han tror konseptet kommer til å slå godt an i Stavanger.

– Konseptet er viktig for konkurransen. En diner er noe folk ikke er vant til i Stavanger. Det kommer til å bli veldig folkelig, og passer enten det er middag med jobb, venner eller familie, sier han.

LES OGSÅ: Burgerbølge i Stavanger

Ueland er ikke skremt av nedgangstider og burgerkonkurrenter, men ser heller på dette som et godt tidspunkt.

– At det er flere i byen som driver med det samme gjør ingenting. Det gjør jo bare at alle skjerper seg og gjør det enda bedre, sier Ueland.

– Det er konseptet som gjør at vi skiller oss ut fra de andre burgerstedene. I tillegg til god beliggenhet, legger Ueland til, som foreløpig vil holde beliggenheten til Groovy hemmelig, men røper at det er i nærheten av Torget.

«Stæsja» pølser

I tillegg til burgere, satser også Groovy på pølser.

– Det blir all slags forskjellige pølser, «stæsja» som en burger. Det tror jeg vi er først ute med, sier Ueland.

I starten av januar kommer containeren fra USA, og da starter også arbeidet med å innrede og klargjøre for åpning.

– Vi får se hva slags utfordringer vi støter på, men målet er å åpne i slutten av januar.

– Sunt med konkurranse

Daglig leder hos Døgnvill, Dan Aasen, tror burgerplassene overlever så lenge konseptene er forskjellige, og stedene fortsetter å utvikle seg.

– Det hadde vært fint hvis noen hadde bidratt med noe nytt, men konkurranse er bare sunt. Det gjør at vi holder oss fokuserte og engasjerte, sier han, og legger til at utvikling også er viktig.

– Nå har vi nettopp lansert veganburgere, som en del av vår utvikling, sier han.

– Jeg tror det kan bli tøft for nye å komme inn i et etablert marked, men jeg ønsker Groovy velkommen, og jeg er glad for en utfordring. Så får framtiden vise om det er rom for alle, eller om noen til slutt vinner, sier Aasen.

Den nye pizzaen

Craig Whitson kommer opprinnelig fra Oklahoma i USA, og er for mange kjent som «Grillkongen Craig». Han har lagt merke til den pågående burgerbølgen, og sammenligner det med pizzabølgen som har eksistert lenge.

– Det er vanskelig å si noe om grunnen til at burgere har blitt så populært, men jeg tror det bunner i at det er enkelt, appellerende og godt, sier Whitson.

Uunngåelig bølge

Han sammenligner burgere med pizza, og sier at burgerbølgen var uunngåelig.

– Burgerbølgen startet allerede for noen år siden i Oslo, så det er derfor ikke helt nytt der. Her, derimot, er vi midt oppi det. Hvorfor det skjer akkurat nå, vet jeg ikke. Det kunne like gjerne skjedd for ti år siden, eller om ti år, sier Whitson til RA.

Han mener burger og pizza har en del fellesnevnere, i tillegg til at begge retter er enkle og forståelige.

– Det er brød med noe godt på. Rett og slett. Kjøtt, brød og de ingrediensene du liker best gir en «bankers» rett, sier Whitson.

Best i USA

Selv om det er mange burgersteder både i Stavanger og Oslo, sier likevel Whitson at de beste burgerne finnes i USA.

– Det er nok ingen burgere jeg har smakt i Norge som har havnet på min topp 10-liste. Samtlige kommer fra USA, sier han.

– Generelt sett er amerikanere best på burgere, og det er nok fordi USA har en lang burgertradisjon. Det blir litt som hvis en norsk kokk skal lage italiensk mat – det er godt, men det blir nok ikke bedre enn i Italia, sier Whitson.

Metningspunkt

Selv om burger er veldig populært, tror Whitson at interessen etter hvert vil avta.

– Jeg tror ikke folk er burgerlei ennå, men vi vil til slutt nå et metningspunkt. Personlig ønsker jeg ikke at det skal ta slutt, men en dag gjør det nok det, sier han.

Mer fra Dagsavisen