Oilers snudde kampen og vant på straffer

Frisk-Oilers 3-4 e. straffer. Oilers spilte fryktelig i 49 minutter, men snudde kampen mot Frisk til seier etter en høydramatisk avslutning i Askerhallen. Hvordan kampen var kan du se under.

Straffer:

3. straffe Frisk: Ryan Hayes prøver å finte Holm, men han redder med skinnen! Oilers vinner!

2. straffe Oilers: CDA finter ut Dahlberg og setter pucken enkelt inn. Dahlberg mener han er nær den.

2. straffe Frisk: Endre Medby finter Holm helt ut og setter pucken i mål i det han faller selv.

1 straffe Oilers: Mark Van Guilder med et lynkjapt håndledsskydd i krysset!

1. straffe Frisk: Victor Granholm skyter rett på Holm!

Sudden death:

65 min.: Da er tiden ute. Sterkt Oilers! Duket for straffer.

64 min.: 54 sekunder igjen av sudden death. Oilers holder unna med en spiller mindre.

63 min.: Oilers lever svært farlig her. Men fire mot tre gir også mer rom for kontringer.,,

62 min.:Sveum får rensket pucken unna.

62 min.: Kissel ryker 2 pluss 2 minutter i fryseboksen for høy kølle! Virket ikke å være med vilje, men det hjelper ikke. Nå er Oilers i trøbbel. Bergmann tar timeout. Nå blir det spill fire mot tre.

62 min.: Bastiansen misser alene med Holm!

62 min.: CDA knaller til. Dahlberg gir retur. Veteranen virker het på grøten nå!

62 min.: Dropp utenfor Frisk Askers sone.

61 min.: Kissel kommer gjennom og pucken går i mål! Men dommer annullerer for å sparke pucken. Van Guilder som var sist på den. Skal dobbelsjekke på video. Ikke mål!

61 min: Da er vi i gang med spill tre mot tre!

Tredje periode:

60 min.: Da er det duket for overtid i Askerhallen! 3-3 etter 60 minutter. 10-13 i skudd i 3. periode.

59 min.: Oilers renser unna med 41 sekunder igjen.

58 min.: Bastiansen med et tungt skudd. Også en farlig retur. Holm rydder opp.

58 min.: Stor sjanse til Frisk på en overgang. Forsberg blir bokset i ansiktet, men hindrer en Frisk spiller samtidig. To minutter på Forsberg. Nå er det farlig her for Oilers!

57 min.: Nå skyter plutselig Oilers på alt som rører seg - etter å ha skutt sju ganger på det to første periodene.

56 min.: Kristiansen spilles fri av Mostue og Dahlgren redder. Meget god sjanse.

54 min.: Hockey er en facinerende sport. Etter 49 fæle minutter våknet Oilers voldsomt. Og de var griseheldige som bare lå under 3-1. Nå kan det bli en ny trepoenger.

53 min.: Måååål! 3-3! CDA rett i krysset! Nesten ufattelig at Oilers har kommet tilbake her.

49 min.: Mååål! 3-2! Helt ut av intet scorer Oilers. Solberg lemper en puck inn på backhand og Kristiansen styrer inn.

48 min.: Oilers roter det til i egen sone og Frisk får et par gode tilbud. Forsberg får 2 minutter for krysstakling.

47 min.: Ikke en eneste stor sjanse til Oilers så langt i denne perioden. Det er et lite mirakel om Oilers snur dette.

46 min.: Bastiansen kommer på en kontring og slår en flipp-pasning til Nilsson. Skuddet i nærmeste hjørne og Holm skyver nok en gang buret ut av stilling.

45 min.: Gulbrandsen stokker på rekkene. CDA, Soares og Kissel utpå sammen her nå.

45 min.: Oilers får etablert et lite press og Dahlberg får blokkert like foran Kristiansen.

44 min: 1160 tilskuere i Askerhallen.

42 min.: Oilers holder ut og er fulltallige.

41 min.: Holm må i aksjon direkte.

41 min.: Da er vi i gang med tredje periode. Frisk i overtall.

Andre periode:

40 min.: Nok en meget svak Oilers-periode er over. Den endte riktignok 1-1, men Oilers var heldige i forhold til det. 15-3 i skudd til Frisk i denne perioden. Totalt 27-7. Dette er helt katastrofedårlig, Oilers!

39 min.: Tangen Henriksen soner lagstraffen for Oilers.

39 min.: Frisk kommer tre mot en og Hayes er alene gjennom. Så blåser dommer for at Oilers har for mange spillere på isen. Kontroversielt. Frisk-spillerne raser.

39 min.: Kissel snapper med pucken og går rett på mål. Misser alene med keeper!

38 min.: Oilers holder ut i fem mot tre. Spill fire mot fem nå.

37 min.: Kunes ryker også inn i fryseboksen for roughing. Over 40 sekunder med fem mot tre nå.

36 min.: Salsten får to minutter for høy kølle.

35 min. Hayes med et skudd fra god posisjon rett i magen på Holm. Kom fint ut og gjorde målet mindre der.

33 min.: Ny kjempesjanse til Frisk. Holm blokkerer med beina. Oilers hadde litt tendenser til press i forkant - så kommer Frisk på store kontringsmuligheter.

33 min.: Mostue og Kristiansen roter vekk en god to mot en-sjanse. I stedet kontrer Frisk og Hayes mistbruker en god mulighet.

30 min: Frisk med en ny god sjanse etter halvtimen. Ikke bra dette Oilers. Det så bra ut i starten av perioden, men nå er det som skjer under enhver kritikk igjen.

28 min.: Kanon fra Christiansen mot Holms kryss. Tar den i snappen.

26 min.: Måååål! 3-1 til Frisk! Medby banker den inn bak en dekket Holm.

26 min.: Stor sjanse til Berglund! Samtidig pådrar Soares seg to minutter for krysstakling.

26 min.: Hayes skyter fra skrått hold og Holm skyver buret ut av stilling i det han redder.

25 min.: Humphries legger pucken opp i midtsonen og Bahr plukker den opp. Misbruker en OK sjanse.

24 min.: Stangskudd fra Frisk! Så et nytt forsøk fra distanse som går i Kissel. Farlig!

21 min.: Måååål! 2-1! Nydelig håndleddskudd fra skrått hold fra Hoff. Kliner den i lengste hjørne. Herlig start!

21 min. Mostue spiser puck og får vondt. Viktig at spillerne ofter seg!

21 min.: Da er vi i gang igjen. La oss håpe Frisk ikke scorer like raskt som i den første. 10 sekunder er nemlig det raskeste baklengsmålet i klubbhistorien til Oilers i følge statistikkansvarlig Trygve Svendsen.

Første periode:

20 min.: Da er første periode over. En grufull en for Oilers. 12-4 i skudd for Frisk.

18.min: Van Guilder går for hardt inn mot Kåsastøl og får to pluss ti minutter for takling bakfra.

17 min.: Oilers holder ut og er fulltallige.

15 min.: Meget farlig sjanse til Frisk direkte. Pucken trller bak Holm.

15 min.: Og der kom kampens første utvisning. CDA får to minutter. Kommer alt for sent inn og får for hooking.

13 min.: Det kladder virkelig offensivt for Oilers i kveld.

11 min.: Lorentzen tripper en Frisk-spiller, men slipper tilsynelatende billig.

9 min.: Det var kalddusj for Oilers. Akkurat når laget var på vei til å ta helt over fikk de en rett på trynet. Nå blir dette en bratt oppoverbakke.

8 min.: Mååål! 2-0!  Har jeg ikke før sagt det så så scorer forsyne meg Frisk igjen. Litt ut av intent. Pucken fra Granholm bak mål og ut til Mats Aleksander Henriksen som scorer. CDA taper duellen i forkant.

8 min.: Et helt annet trykk fra Oilers nå. Nærmer seg et mål.

6 min.: Kristiansen med et skudd like utenfor etter en piruett.

5 min.: Macaulay med et skudd utenfor. Nå har Oilers fått tatt seg litt i nakken.

4 min.: Kunes skyter og satser på styring. Pucken rett i snappen til Dahlberg.

3 min: Frisk klart best i åpningen her. Det er for tidlig med juleferie nå, Oilers!

1 min: Stangskudd fra Bastiansen. Oilers er overhodet ikke på. To ganger har de fått kommet alene med Holm før 40 sekunder er spilt. Her må det tas grep, Oilers!

1 min.: Mååål! 1-0 til Frisk! Ti sekunder tok det! Bastiansen til Hayes som kom helt alene med Holm og sikkert satte 1-0. Sjokkstart!

1 min: Da er vi i gang i Askerhallen!

Før kampen:

Oilers-legenden Christian Dahl-Andersen har stort sett fått ødelagt sesongen så langt grunnet skade, men i kveld er han med mot moderklubben Frisk i Askerhallen

Oilers har slitt en periode med skader på sentrale spillere som Dahl-Andersen, Ruben Smith, Dennis Sveum og Petter Røste Fossen. Til kveldens kamp er alle utenom Røste Fossen tilbake.

Christian Dahl-Andersen har slitt etter at det gikk infeksjon i et sår han fikk i CHL. Så langt står han kun med sju seriekamper og tre målgivende pasninger.

De regjerende dobbeltmesterne tapte sin siste kamp mot Lørenskog og er nok revansjesugne til kveldens kamp i Askerhallen. Oilers har bare tapt tre ganger i serien i år og det vil gi de andre lagene nytt håp dersom de skulle gå på nok en smell nå.

Frisk Asker startet sesongen bra, men har slitt siden. De ligger nå 18 poeng bak Oilers.