Henrik Medhus og Oilers slet med å finne åpninger i Storhamar-forsvaret, mens Storhamar fikk forært flere mål av Oilers. Dermed gikk Oilers på sitt styggeste serietap hjemme i DNB Arena. Foto: Pål Karstensen.

Oilers med sitt styggeste serietap i DNB Arena noensinne

Oilers gikk på sitt styggeste tap siden desember 2014, og sitt styggeste hjemmetap siden DNB Arena ble åpnet i 2012 mot Storhamar lørdag. Trener Pål Gulbrandsen var mer skuffet over at laget ikke matchet Storhamars desperasjon etter å vinne, enn de personlige feilene Oilers gjorde som ga Storhamar seieren.

Følg RA Sporten på Facebook!

Storhamar scoret på to av sine fire skudd i den første perioden, og begge målene kom etter personlige feil fra Ruben Smith og Markus Søberg. Etter kampen var Oilers-trener Pål Gulbrandsen mer opptatt av det kollektive enn de personlige feilene.

– Vi gjør feil som følge av at vi ikke går i krigen og at vi ikke er desperate nok etter å matche den vinnerviljen Storhamar kommer med. De har slitt lenge, men er et veldig godt lag og når de spiller som de gjør i dag kan de slå alle. Det er bare vås at ligaen har blitt så mye dårligere og at Oilers har blitt så mye bedre. Vi kan tape for alle hvis vi ikke møter opp med rett innstilling, forteller Gulbrandsen etter sitt første hjemmetap.

LES OGSÅ: Storhamar knuste Oilers

For mange personlige feil

Storhamar straffet Oilers på det serielederen har vært gode til når de har vært på sitt beste i år. Nemlig å skape trafikk foran mål og score på returer. Plusser du på Oilers personlige feil ble det i kveld fem mål på 22 skudd.

– Jeg vil ikke si at vi gir vekk kampen, men det kommer an på hva du legger i det begrepet. Vi var altfor omstendelige i spillet vårt, og var altfor snille foran egen keeper. Vi ga vekk de viktige områdene foran vårt eget mål slik at de scoret for lett, og våknet ikke før vi lå under med tre mål. Da spilte vi bra uten å få uttelling, før luften gikk litt ut av oss i den tredje perioden, sier Gulbrandsen.

Oilers-keeper Ruben Smith hadde ikke sin beste dag på jobben, og åpnet scoringsballet for bortelaget. Han ga pucken til Alexander Reichenberg som satte full fart mot mål og sendte Storhamar i ledelsen.

– Det ble for mange personlige feil for oss i dag, og vi var rett og slett ikke gode nok. I tillegg til at jeg gjør jeg det jeg absolutt ikke skal gjøre når jeg forærer dem det første målet, scorer også Storhamar mot spillets gang flere ganger. Da blir det mentalt tøft for oss å måtte starte opphentingen på nytt hver gang de scorer, sier han.

LES OGSÅ: Tro det eller ei; Oilers har faktisk startet bedre før

Skal bruke landslagspausen godt

Forrige gang Oilers tapte med fire mål eller mer var mot Frisk Asker i desember 2014, men i DNB Arena har laget aldri tapt med så mange mål.

– Jeg er ikke redd for at dette kommer til å få en større påvirkning på laget enn at vi akkurat har tapt en kamp. Vi har spilt god og solid hockey over en lang periode, og nå skal vi bruke landslagspausen til å trene godt og bli klar til neste kamp. Som jeg sa er nivået i GET-ligaen mye høyere enn det dere i pressen skal ha det til, og når Storhamar spiller så godt i forsvar er det bare å gi honnør til dem, forteller Gulbrandsen.

Neste Oilers-kamp nå er borte mot Kongsvinger 8.november, etter et landslagsopphold der tidligere Oilers-trener Petter Thoresen har tatt ut fem Oilers-spillere. Blant annet landslagsdebutantene Markus Søberg og Henrik Holm.

– Det blir godt å få dratt på seg den norske landslagsdrakten igjen og få truffet kamerater jeg har spilt med på yngre landslag og i GET-ligaen tidligere. For meg har det aldri vært et mål å komme på landslaget, men å spille bra for Oilers og komme meg tilbake igjen til utlandet, sier Søberg.

LES OGSÅ: Statsviter, poengkonge og Trump-hater