Nyheter

Tro på sjøbad: – Noe vi får på plass fort

Sandnes-rådmann Bodil Sivertsen har innarbeidet et sjøbad i Vågen i budsjettet, og får umiddelbart god respons.

– Vi foreslår å bygge et flytende sjøbad, med garderober, sa Sivertsen under sin presentasjon av økonomiplanen torsdag formiddag, og legger til at sjøbadet,som skal ha ferskvann, også skal få fasiliteter for de som legger til i småbåthavnen.

Sjøbad er et løfte fra flertallspolitikere i Sandnes før årets kommunevalg.

«Vi lover sjøbad og bedre svømmemuligheter» skrev Ap-politikerne Arne B. Espedal og Arne Oftedal i et leserbrev i Stavanger Aftenblad i august, som ville ha «Sandnes sitt svar på Sørenga i Oslo» sammen med et bryggeanlegg i Vågen.

LES OGSÅ: Sandnes-rådmannen: Nye kutt på 46 millioner kroner i 2020

Varaordfører Pål Morten Borgli (Frp) går langt i å antyde at sjøbadet kan få plass allerede i økonomiplanen for 2020-2023.

– Jeg tror dette er noe som vil passe inn innerst i Vågen, og jeg tror dette er noe vi får på plass fort, sier Borgli (Frp)  i forkant av budsjettforhandlingene som Frp, Ap, Sp og FNB snarlig starter på. Økonomiplanen skal vedtas i bystyret senere i høst.

Havnevesenet er med

Et utendørs svømmebasseng i havnebassenget har lenge vært etterlyst.

Det kommunale foretaket Sandnes Havn vil være med å delfinansiere en slik investering, med 15 millioner kroner som havnevesenets andel.

– Vi er avhengig av å få til et spleiselag med Sandnes kommune for å få dette til, så får vi se om rådmannen legger inn penger i økonomiplanen og om politikerne finner de midlene som skal til, sier havnesjef Thor Thingbø i Sandnes Havn til Stavanger Aftenblad.

Nå har forslaget administrativ støtte. Sjøbadet skal etter planene være et oppvarmet ferskvannsbasseng plassert innerst i Vågen.

– Det blir et oppvarmet ferskvannsbasseng, så vannkvaliteten blir alltid bra.

LES OGSÅ: Sandnes-budsjettet: Dette blir dyrere

Mer fra Dagsavisen