Stavanger

Ingen målsetting definert i Viking

Selv om sportslig utvalg i Viking har satt seg som mål om å overleve i årets eliteserie, har ikke spillergruppen selv satt seg noe konkret mål.

1 av 2

For første gang på det de kan huske.

Venstreback Kristoffer Haugen medgir at spillerne har diskutert.

– Vi har hatt en diskusjon om hva vi tenker, men ikke satt oss en tabellplassering. Vi har et mål om at vi skal jobbe på i alle kamper, og vet at vi kan slå alle om vi er på topp, og for oss handler om å prestere så stabilt vi kan, sier Haugen og backen støttes av kaptein André Danielsen.

– Nei. Vi har ikke definert en målsetning for tabellplassering i år. Det handler litt om at vi vil vinne hver kamp, så setter vi heller små delmål hele tiden, sier Danielsen.

Sportslig utvalg har mål

Som RA skrev i fjor høst hadde sportslig utvalg i Viking definert en målsetting om å beholde plassen. Det fortalte Kjell Jonevret på «Fotballsnakkis» like før han forlot klubben. Det er ikke en målsetting Danielsen er enig i.

– Vi skal ikke ha å holde plassen som et mål. Jeg kan godt være med på å ta en kamp av gangen i stedet for å hive ut et tall for å gjøre det. Vi vet hvor gode vi kan være, forteller Danielsen.

Keeperveteran Iven Austbø forteller at han alltid har vært med på å sette seg mål i alle klubber han har vært i.

– I år har vi ikke direkte gjort det i Viking, annet enn å kline til i hver kamp. Det er klart at vi ønsker resultater, men vi tar det kamp for kamp. Vi har ikke noe press på oss, sier Austbø.

Danielsen sa før Djurgården-kampen at Viking må gå for å bli topp fem. Det synes trener Ian Burchnall er litt vel optimistisk.

– Vårt mål er å være så jevne som mulig, og spille attraktiv og underholdende fotball. Forhåpentligvis vil det føre til mange seire, forteller Viking-treneren han.