Stavanger

Artist fra Stavanger varetektsfengslet for Madla-ran

En mannlig artist i 40-årene ble fredag varetektsfengslet Stavanger tingrett i fire uker for ran og tyverier på eller i nærheten av Amfi Madla.

Den mannlige artisten ble pågrepet onsdag og framstilt for varetektsfengsling fredag.

I kjennelsen kommer det fram at han er siktet for et ran, et tyveri og et forsøk på tyveri.

LES OGSÅ: Kvinne slengt i bakken og ranet

Alle forholdene gjelder damevesker og er begått innenfor et tidsrom på en uke, på eller i nærheten av Amfi Madla.

Stavanger tingrett kom til at det var skjellig grunn til mistanke og viste blant annet til beskrivelser av gjerningsmannen fra de fornærmede og et vitne, samt bilder fra overvåkingskamera og funn gjort i artistens bolig.

Artisten har vært i to avhør med politiet og i det siste har han innrømmet samtlige forhold som er omhandlet i siktelsen.

LES OGSÅ: To mistenkt for Hundvåg-ranene

Retten kom til at vilkårene for varetektsfengsling var til stede, at samtlige forhold omhandler tyverier fra eldre eller godt voksne kvinner og at ranet viser at han ikke viker tilbake for å bruke vold, dersom fornærmede setter seg til motverge.

Mannen forklarte i retten at når han misbruker narkotiske tabletter kan han miste kontroll over egen atferd.

Retten kom til at tidligere domfellelser viser at han har lav impulskontroll.

LES OGSÅ: Rystet etter Hundvåg-ran

Stavanger tingrett viste også til at mannen i 2008 ble dømt i Gulating lagmannsrett til halvannet års fengsel for voldtektsforsøk av en ung kvinne på et utested i Stavanger.

Retten kom dermed til at varetektsfengsling av mannen var påkrevd for å hindre ny alvorlig kriminalitet fra siktedes side, og bestemte at han skulle varetektsfengsles fram til den 25. november.

Nyeste fra Dagsavisen.no: