Odd Tveit Jørgensen og Kristian Johansen orienterte torsdag formannskapet om situasjonen i Stavanger. Foto: Tore Bruland

To mistenkt for Hundvåg-ranene

På en orientering til formannskapet opplyste politiet at de har to personer som de mistenker for ranene på Hundvåg forrige helg.

Forrige helg ble det meldt om tre ran eller ransforsøk på Hundvåg.

I den forbindelse møtte politistasjonssjef Odd Tveit Jørgensen og Kristian Johansen, leder for ordensseksjonen ved Stavanger politistasjon, i formannskapet torsdag.

LES OGSÅ: Ti ran på tre måneder i Stavanger

Temaet var «en presentasjon av situasjonen i Stavanger sentrum og de siste dagers hendelser».

Under presentasjonen sa Johansen at de nå hadde to personer som de mistenkte for ranene og ransforsøkene på Hundvåg i helgen.

LES OGSÅ: Nytt ransforsøk på Hundvåg

Formannskapsmedlem Egil Olsen (H), som også er leder av Hundvåg bydelsutvalg, opplyste at han fikk mange spørsmål om disse ranene.

– Og jeg ville blitt overrasket dersom det er folk fra byen som går over bybrua til oss og holder på med ting der, spurte Olsen politiet.

Johansens svar på dette var at de aktuelle personene har tilhold i nærmiljøet til Olsen.

– De mistenkte for ranene har tilhold på din side av bybrua, sa Johansen.

LES OGSÅ: Rystet etter Hundvåg-ran

Ingen sammenheng med Esso-ran

Ifølge Jørgensen var det ingen sammenheng mellom ranene av Esso-stasjonen på Tjensvoll onsdag og ranet av en 62 år gammel kvinne på Madla tirsdag kveld.

– Disse er pågrepet og sitter i buret. Det er ingen sammenheng mellom sakene på Hundvåg og det som har skjedd på Tjensvoll og Madla de siste dagene, sa Jørgensen.

Når det gjelder ranene på Hundvåg sa Jørgensen at de har jobbet mye med denne saken og at politiet nå har en god del opplysninger i saken.

Fortsatt trygg by

Politiet kunne berolige politikerne med at det ikke er noen økning i antall tilfeller ran over tid. Stavanger er fremdeles trygg, mener de uniformerte.

– Det er ingen økning når det gjelder ran i byen. Dette er bare en opphopning som har funnet sted den siste tiden. Det er ingenting som gjør at vi slår på alarmklokkene på generell basis. Stavanger er fortsatt en trygg by, sa Jørgensen.