Stavanger

Vil utsette svømmehall-stenging – får nei

Terje Rønnevik (Ap) vil utsette stengingen og renoveringen av Stavanger svømmehall, helst til Gamlingen er åpnet. Umulig, svarer kommunen. Bjarne Kvadsheim (Sp) ber Rønnevig bruke kreftene på å sikre et svømmetilbud i de andre hallene.

1 av 3

Stavanger svømmehall skal renoveres. Onsdag skrev RA at svømmehallen kan bli stengt i to år mens arbeidet pågår. Etter planen starter renovasjonsarbeidet i februar neste år, men arbeidet kan framskyndes til januar.

Terje Rønnevik (Ap) sendte torsdag inn et spørsmål til administrasjonen hvor han spør om det er mulig å utsette stengingen av Stavanger svømmehall til Gamlingen åpnes i juni 2017.

– Det er lang tid mellom februar og juni. Derfor lurer jeg på om renovasjonsarbeidet kan utsettes. Aller helst til Gamlingen har åpnet, men én måned er også aktuelt. Alt hjelper. Jeg er opptatt av å gi et godt svømmetilbud, sier Rønnevik, Aps fraksjonsleder i kommunalstyret for kultur og idrett (KKI). Rønnevik får svar på sitt spørsmål på neste KKI-møte onsdag neste uke, men Leidulf Skjørestad, direktør i bymiljø og utbygging i kommunen, forteller til RA at konklusjonen er klar.

LES OGSÅ: Svømmehallen kan bli stengt i to år

– Har inngåtte avtaler

– En utsettelse er ikke aktuelt. Det blir umulig. Kommunen har inngåtte avtaler og forpliktelser, sier Skjørestad.

Han forteller at egentlig skulle arbeidet allerede ha vært i gang, nå i høst.

– Vi ligger på etterskudd. Arbeidet ble forskjøvet på grunn av at vi ønsket å ha ferdig svømmehallene i Kvernevik og på Hundvåg før vi stenger Stavanger svømmehall.

Stavanger svømmehall, og resten av rådhus-kvartalet får ny energisentral. Det er kloakken som skal varme opp bygningene. Finansieringen av energileveransen er fordelt mellom Stavanger kommune og EU gjennom Triangulum-prosjektet, som Stavanger kommune er en del av.

– Kommunen må forholde seg til den forpliktede framdriftsplanen for å få disse midlene, forklarer Skjørestad.

– Spør heller om dette

Bjarne Kvadsheim (Sp) mener Rønnevik og resten av politikerne heller bør kjempe å sikre et utvidet publikumstilbud i de andre svømmehallene i byen, Hundvåg, Tasta, Kvernevik og Hetland.

– Det er ekstra viktig, ettersom vi har fått signaler om at Stavanger svømmehall kan stenge en måned tidligere. At Rønnevik spør om utsettelse, er et spill for galleriet. Avtaler og kontrakter er inngått. Jobben vi politikere bør gjøre er heller og spør om hvordan de andre svømmehallene skal håndtere og fordele belastningen når Stavanger svømmehall stenger. De må holde åpnet helt til Gamlingen åpner i juni, mener Kvadsheim.