Stavanger

Gunn-Ritas lag blir lagt ned

Multivan Merida-laget legges ned etter 2016-sesongen. Det betyr at Gunn-Rita Dahle Flesjå (43) må ut på jakt etter nytt profflag. Alternativet er å starte for seg selv.

Av Erik Sergio Auklend

Følg RA Sporten på Facebook!

Multivan Merida har vært en del av proffsatsingen til Dahle Flesjå i 16 år. Nå er det altså snart slutt.

Det betyr at 43-åringen står uten et sponset apparat rundt seg i 2017, som hun tidligere har uttalt skal bli det siste året hennes med terrengsykling på rundbane.

Foruten Dahle Flesjå består Multivan Merida av fire mannlige terrengsyklister.

Nyheten om nedleggelse av laget kommer ikke som noen overraskelse på trener og ektemann Kenneth Flesjå.

– Vi fikk vite om dette igår. Det har ligget i kortene en stund at laget kom til å bli lagt ned. Derfor var det ingen stor overraskelse for oss at dette skjedde, sier Flesjå.

Kontakt med andre lag

Ryktene om nedleggelse av Merida-laget har fått Flesjå-leiren til å sondere markedet etter et nytt profflag å konkurrere for.

– Merida har vært kanonlojale mot oss i alle år, og vi mot dem. Når situasjonen ble klarere utover i sesongen i år, har vi holdt kanalene våre åpne, sier Flesjå.

Treneren sier at nedleggelsen av Merida-laget uansett ikke påvirker Gunn-Ritas satsing.

Merida har sponset støtteapparatet rundt Gunn-Rita, og bidratt på konkurransedager.

Treningsleire og alt mulig annet har ekteparet Flesjå stort sett måttet ordne selv.

– Vi kjører på med et år til med terrengsykling på rundbane, slik planen har vært hele tiden. Etter det er tanken å gå mer over til maraton og sykkelfestivaler, men vi har et steg av gangen, sier han.

Tenker på å starte for seg selv

Den siste tiden har både Thor Hushovd og Alexander Kristoff hintet frampå om planer om norskeide profflag i landeveissykling.

Terrengsyklist Gunn-Rita har selv uttalt at det er et mål for henne å kjøre VM i Bergen – på landeveissykkel – neste år.

Men har Flesjå-duoen vurdert på å starte et eget profflag?

– Det er mange muligheter der ute. Vi ser nærmere på alle mulige løsninger. Vi vurderer interesserte utenlandske lag, og vi kunne også startet noe selv. Planen går ikke lengre enn et år fram i tid, uansett, sier trener Flesjå.

Mer fra Dagsavisen