Stavanger

Nå skal de siste tre millionene hentes

Viking-emisjonen har passert 17 millioner. Nå starter hardkjøret med å ta inn de siste tre millionene før fristen 15. august. Eirik W. Henningsen åpner også for å se på muligheter for å ta imot ekstern lønnshjelp.

Følg RA Sporten på Facebook!

De mørkeblå ble reddet da de nåværende eierne spyttet inn 16 millioner i en rettet emisjon tidlig i sommer. I etterkant har jobben med å hente inn de siste 4 millionene fra nye eiere pågått. Med frist til 15. august begynner tiden å renne ut.

LES OGSÅ: ABDULLAHI UNDER KNIVEN ETTER PANGSTART

– Jeg håper og tror vi skal klare å nå 20 millioner totalt. Vi har nå tatt inn 17 millioner og skal intensivere arbeidet med å følge opp noen navn på de siste tre millionene over de neste ukene, sier daglig leder Henningsen til RA.

Maaseide inn med nytt AS

Blant de nye eierne som er kommet inn – etter at tegnings fristen for dagens eiere gikk ute – er Vikings venner.

Publikumsinitiativet tegnet seg offisielt som eiere på fredag.

– De har startet AS og andelslaget har tegnet seg for 190.000 kroner. Det synes vi er fantastisk kjekt, sier Henningsen.

Klubbens daglige leder sier til RA at han ikke har fullstendig oversikt over om noen av de større eksisterende eierne vil minske sine poster betraktelig etter emisjonen.

En av dem som ikke var med på første runde var dog Bjørn Maaseide. Han har nå likevel tegnet seg.

– Han har eid gjennom Maaseide Promotion AS, men ventet med å tegne seg i emisjonen før andre runde. De nye aksjene er kjøpt av Maaseide Eiendom AS, sier Henningsen.

Fortsatt er klubbens totale økonomiske situasjon svært anstrengt. Halvårsresultatene er snart klare, men Henningsen vil ikke kommentere tall før aksjonærene og styret er informerte i midten av måneden. At det fortsatt er uaktuelt å signere noen spillere som koster penger tyder på at tallene ikke er overraskende gode i positiv forstand.

Likevel har både Makhtar Thioune og Andreas Breimyr trent fast med klubben en periode.

Ekstern lønnshjelp

– Kan det bli aktuelt å be sponsorer om lønnshjelp for å kunne signere noen av disse på kortere kontrakter?

– Det er ingen slike planer nå.

– Kan det på et generelt grunnlag bli aktuelt?

– Forslaget må komme først og vi må eventuelt sjekke opp rundt regelverket. Det vi har sagt er at vi ikke skal hente inn nye spillere som koster klubben penger i sommer, men dette kan selvsagt være et alternativ, ja.

Brann har for øvrig benyttet seg av en avtale i år hvor en anonym bidragsyter betaler hele lønnen til Daniel Braaten.

LES OGSÅ: DANIELSEN IKKE SIF-TRENER LIKEVEL

Det som ser ut for å gi Viking en pen liten gevinst på kort sikt er kampen mot Arsenal.

– Det er kun 168 ordinære billetter igjen I tillegg selger vi VIP-billetter uten mat for 990. Et slikt publikumstall gir et solid bidrag også til Viking.

Espen Iversen

Sportsleder i Dagsavisen Rogalands Avis