Stavanger

Ivan Storm Juliussen kommer med album

Ivan Storm Juliussen gir ut album i august/september. Et album med 15 låter. Bildekunstneren var i en årrekke musiker, blant annet bassist i Busserulls fra 1982 til 1987.

Han har også spilt sammen med Bernt Sverre Kvam som var den som tok initiativet med å få Juliussen til å gi ut et album.

– Jeg har kjent Juliussen i en årrekke og vet hva han står for som musiker. Jeg syntes det nå var på høy tid at han kom ut med et eget album, sier Kvam.

Han er også imponert over det utvalget Juliussen har gjort med tanke på hvilke sanger han har valgt å synge inn.

Tiden inne

Juliussen tenkte seg om en stund på oppfordringen han fikk fra Kvam før han bestemte seg for å gå i studio.

– Det jeg gir ut er et knippe med coverlåter. Det er sanger som jeg opp gjennom årene har hatt et sterkt forhold til. Det betyr at albumet inneholder alt fra country, pop, jazz, salmer og tatersanger. Jeg fant ut at skulle jeg gjøre dette så var tiden inne. Jeg har jo tross alle odds blitt 71 år og stemmen blir neppe mer fløyelsmyk med tiden, sier Juliussen.

Han gir ros til alle som har vært med på å legge til rette for dette albumet.

– Uten dem hadde ikke dette vært mulig. Jeg må berømme både Sverre Kvam som arrangør og Dag Øverland i Studioline, sier Juliussen.

På albumet har han også fått med seg Camilla Maria Myrås som gjestesolist og korist.

Musikk hele livet

– For meg har musikken vært der hele livet, kunstmalingen kom senere. Når jeg nå gir ut album så er jeg tilbake til mine røtter. Selv om jeg i min tid spilte mest bassgitar, så likte jeg aller best å synge og det kan jeg nå gjøre fullt ut på dette albumet, sier Juliussen.

Mange forbinder kanskje Juliussen kun som kunstmaler. Ikke minst fordi han har markert seg som en av landets mest profilerte seilskutemalere. Noe han også skal fortsette med i framtiden.

Med seg på dette albumet har han et kobbel av musikere og instrumenter på keyboard, bass, trommer, gitar, fløyte, munnspill, altsaks, tenorsaks, trompet og trombone. Og ikke minst Juliussen som selve hovedpersonen som vokalist.