Stavanger

Jojo-laget Sandnes Ulf

Ulf var ikke i nærheten av poeng i kampen mot Strømmen. 3–1 ga et godt bilde av kampen.

Trener Bengt Sæternes må få grå hår av det Sandnes Ulf presterer. Gode kamper følges av dårlige, og i kamper med mest spill og sjanser ender det ofte med poengtap.

I kampen mot Strømmen var det aldri snakk om saken. Hjemmelaget var et hakk bedre, spesielt før pause var det klasseforskjell på lagene på kunstgresset på Strømmen stadion.

Fant aldri presshøyden

Sandnes Ulf åpnet med autoritet og solid pasningsspill, men det varte ikke mange minuttene. Strømmen stormet stadig vekk gjennom et Ulf-lag som aldri fant riktig presshøyde i sin 4-2-3-1 formasjon. Spesielt Stian Rask på midten fikk rom til å boltre seg i. Sandnes Ulf klarte ikke holde laget samlet forsvarsmessig.

– Vi får bruke litt tid på det, men slik vi opplevde det fra sidelinjen løp vi rett og slett ikke nok. Spillerne luntet rundt, og vi var heldige som bare lå under med to mål til pause, sier Bengt Sæternes til RA.

– Det er ikke bra at vi starter en slik kamp uten å være påskrudd, legger han til.

Brukte for lang tid

Sandnes Ulf titulerer seg som et spillende lag. I kampen mot Strømmen brukte spillerne altfor lang tid til å orientere seg. På det kjappe kunstgresset viste Strømmen gang på gang at bevegelse og godt pasningstempo er løsningen.

1–0 målet er et godt eksempel. Stian Rask stormet gjennom midten, la pasningen ut til venstre og fikk den igjen på 20 meter. Da hadde bakre firer rygget helt inn i egen boks, og klarte ikke blokkere skuddet fra Rask. 2–0 målet kom etter klarering fra corner. Igjen ble Sandnes Ulf for trege ut, og et godt langskudd suste i nettet.

Pontus Engblom sniffet seg nok en scoring, men det var mager trøst både for spissen og laget. Nå ser det ut som kvalifiseringskamper er det beste Sandnes Ulf kan håpe på. For å klare det må de heve bunnivået sitt et godt hakk.

OBOS-ligaen, 13. serierunde

Strømmen–Sandnes Ulf 3–1 (2–0)

Strømmen stadion, 283 tilskuere

Mål: 1–0 Stian Rask (8), 2–0 Markus Dahlen Brændsrød (37), 2–1Pontus Engblom (53), 3–1 Aleksander Melgalvis (56)

Sandnes Ulf (4-2-3-1): Sahlgren – Olsen Øveraas, Geertsen, Sola, Bertelsen – Raskaj (Helle i 45 minutter), Berget Skjølsvik – Nisja (Thorsteinsson i 45 minutter), Schulze, Zajic (Sandberg i 17 minutter) – Engblom

Gule kort: Trond Erik Bertelsen

Dommer: Sivert Ø. Amland, Kringlebotn IL