Stavanger

Pontus-dobbel ga Sandnes Ulf seieren

Sandnes Ulf tok imot Ranheim på Sandnes idrettspark i kveld. Gjestfrihet var ikke noe Pontus Engblom ville vite av. Etter to nye mål er Engblom viktigere enn noen gang i lyseblått.

Av: Erik Sergio Auklend

Følg RA Sporten på

En perfekt timet heading, og et velplassert skudd. Så enkelt kan det vinnes fotballkamper – trikset er å ha Pontus Engblom på laget ditt.

– Jeg er i god form. Hele laget spiller god fotball om dagen. Jeg får gode pasninger, og da er det min jobb å score mål, sier Engblom.

Kan bli hans beste sesong

Etter elleve nettsus så langt denne sesongen, er Sandnes Ulfs svenske spiss syv mål unna å toppe fjorårets 17 mål. Det vil han ikke tenke for mye på enda.

– For meg er det viktigst at vi vinner. Jeg har ingen spesielle mål om å score et visst antall.

– Du kunne scoret enda flere i dag?

– Ja, det kunne blitt både tre og fire i dag. Jeg får be Bengt ta meg av banen etter to mål neste gang, så slipper jeg å tenke på hat trick jeg skulle hatt, sier en smilende svenske.

Sæternes: – Full kontroll

Sandnes Ulf førte det meste av kampen mot Ranheim, som ikke maktet å etablere et langvarig press mot Bengt Sæternes mannskap. Sandnes Ulf-treneren endret en del på laget i andre omgang – mest fordi hans egne spillere var slitne.

– Vi var litt kjørte etter omtrent en time. Vi har en del folk som har spilt mange kamper på rad, sier Sæternes.

– Vi sprudler ikke i dag, men vinner på å være fokuserte på det vi skal gjøre, sier treneren.

Kan forsvinne

Sandnes Ulf ligger fint plassert på tabellen etter søndagens seier. 4. plass og syv poeng til Kristiansund på topp er slett ikke umulig å ta igjen.

Dessverre for Sandnes Ulf kan høstjakten på topplagene i OBOS-ligaen foregå uten Pontus Engblom. Selv om han kan forhandle med andre klubber etter 1. juli, stresser ikke Engblom nevneverdig av den grunn.

– Det er vel helst pressen som har snakket til nå. Jeg har ikke diskutert noe med Sandnes Ulf enda, men vi finner ut av noe, sier Engblom.

Helle spilte indreløper

Marius Helle, kjent som både spiss og kantspiller, ble i søndagens kamp mot Ranheim byttet inn som indreløper.

– Det var en ny opplevelse, og jeg synes det gikk ganske bra, sier Helle til RA. Trener Bengt Sæternes forklarer valget med Helles duellstyrke. – Vi så litt kjørte ut, og visste at Ranheim kom til å flytte opp en stopper mot slutten. Da ble Marius viktig i de duellene, sier Sæternes.

Helle tar gjerne en reprise av vikariatet.

– Jeg spiller der Bengt vil jeg skal spille, og tror jeg kan passe godt som indreløper, sier Helle.

OBOS-ligaen, 12. runde

Sandnes Ulf – Ranheim 2–0 (1–0).

Mål: 1–0 Pontus Engblom (26 min), 2–0 Engblom (67 min).

Sandnes stadion, 1.620 tilskuere.

Sandnes Ulfs lagoppstilling (4-3-1-2): Saku-Pekka Sahlgren 4 – Jørgen Olsen Øveraas 5, Nikolai Geertsen 5, Kenneth Sola 5, Trond Erik Bertelsen 5 – Aksel Berget Skjølsvik 4, Anel Raskaj 6, Vidar Nisja 3 – Bojan Zajic 4 (Marisu Helle i 24 min.) – Steinthor Thorsteinsson 4 (Kent Håvard Eriksen i 24 min.), Pontus Engblom 7 (Niklas Sandberg i 5 min.).

Gule kort: Bojan Zajic, Sandnes Ulf.

Dommer: Bjørnar Hansen, Kolbotn IL.

Viktige hendelser:

90 min – Der er det slutt! Sandnes Ulf tar tre poeng, og reiser seg etter forrige helgs derby-tap mot Bryne. Seks poeng opp til Kristiansund er slettes ikke verst, og neste hjemmekamp er mot nettopp Kristiansund.

90 min – Tre minutter legges til i Sandnes.

86 min – Speaker på stadion opplyser om 1.620 tilskuere på Sandnes idrettspark i kveld.

85 min – BYTTE for Sandnes Ulf: Ut går tomålsscorer Pontus Engblom, inn kommer Niklas Sandberg.

84 min – BYTTE for Ranheim: Ut går Simen Sandmæl, inn kommer Thobias Navelsaker.

79 min – Engblom blir spilt gjennom, er alene med keeper. Begge to strekker seg for å nå ballen først, og Engblom går ned. Ikke frispark. Engblom kommer seg opp igjen, får en mann på seg, før han spiller til Eriksen, som skyter over.

76 min – Barli klarerer en gjennombruddspasning fra Anel Raskaj, men bare til Engblom, som skyter fra 45 meter. Barli ser ballen seile like utenfor mål. Det hadde vært en spektakulær hattrick-scoring!

74 min – Stor sjanse for Helle! Innbytteren mottar ballen fra Eriksen ute til høyre, og skyter knallhardt mot lengste. Barli kaster seg så lang han er, og slår ballen ut fra boksen.

71 min – BYTTE for Ranheim: Kim Ove Norum Riksvold går ut, inn kommer Georg Flatgård.

67 min – MÅÅÅÅÅL! 2–0. Pontus Engblom med sitt andre for dagen. Ranheims venstreback sklir i det han skal ta imot ballen, og Engblom plukker opp ballen mutters alene. Han plasserer skuddet fint under Barli i Ranheims mål, og Sandnes Ulf har doblet på hjemmebane!

66 min – BYTTER for Sandnes Ulf: Steinthor Thorsteinsson og Bojan Zajic ut, inn kommer Kent Håvard Eriksen og Marius Helle.

65 min – Thorsteinsson kommer i fart, men setter skuddet like utenfor stolpen fra 20 meter.

64 min – Så er det Sandnes Ulfs tur til å få reddet et skudd på streken. Corner fra Zajic på venstre side, Sola header, men en Ranheim-spiller får beinet ballen unna.

61 min – Nå sløser Ranheim utilgivelig i Sandnes! To ganger får de muligheten til å utligne fra kort hold. Den første reddes på streken av Geertsen, mens Stene får sjanse nummer to – rett på keeper fra et par meter. Taper Ranheim denne kampen, har de gitt fra seg poeng, det er det ingen tvil om.

54 min – Nå sitter Sandnes Ulf-kombinasjonene. Thorsteinsson jager en forsvarer til cornerflagget, vinner ballen og gir til Zajic. Han kombinerer fint med Engblom, som header ned til Raskaj på vei inn i feltet. Raskaj skyter i blokken, før Engblom prøver seg. Corner. Bra Ulf-spill der.

51 min – Der burde du ha utlignet, Robert Stene! Står umarkert på fem meter, innlegget kommer fra høyre og Stene klemmer til det han er kar for. Høyt over, men en stor, stor mulighet for bortelaget.

48 min – Aslak Witry spiller vegg med Reginiussen og setter fart mot mål. Witry brenner til fra 25 meter, men en meter og to over målet til Sahlgren. Slakk i presset der, Bojan Zajic – lar Witry gå.

45 min – Vi er i gang igjen i Sandnes, folkens!

45 min – Der er det pause. Kampen har ikke vært særlig velspilt. Pontus Engblom har vært beholdningen for Sandnes Ulf igjen, med sin scoring etter 26 minutter. Begge lag ser ut til å ha mer å gå på. Pausen må brukes til å justere og kanskje endre formasjonene noe. Slik som det står nå, nuller lagene hverandre ut, og da ender det med Sandnes Ulf-seier til slutt. Vidar Nisja har vært helt usynlig for hjemmelaget, og det samme kan sies om Bojan Zajic.

40 min – Ranheim med et farlig innlegg fra venstre, som Sola bare klarerer sånn halvveis. Ballen ender like utenfor boksen, hvor Ranheim kommer med to mann. Et hardt innlegg fra Sandmæl, som Robert Stene header rett over fra fem meters hold.

34 min – Sahlgren redder frisparket, men gir en generøs retur. Etter et halvsekund fanger han ballen for godt.

33 min – GULT KORT: Bojan Zajic feller en Ranheim-spiller på 25 meters hold. Gult kort for en liten dytt i etterkant.

32 min – Pontus Engblom gjør som han vil ut på der nå! Krangler med seg ballen i en tett duell, før han setter på turboen og lett spurter fra to stoppere. Alene med keeper setter han skuddet under keeper, som akkurat får kastet seg ned og slått til corner. Corneren blir klarert.

28 min – Sandnes Ulf fortsetter trykket. Zajic med to cornere, som begge blir klarert etter panikk i feltet.

26 min MÅÅÅÅÅL! 1-0. Sandnes Ulf tar ledelsen, og igjen er det supersvensken Pontus Engblom som gjør det. Svenskens tiende seriemål i år kommer etter et flott innlegg fra Bertelsen, som Engblom møter med pannebrasken, etter å ha kjempet seg foran markøren sin.

12 min – Sandnes Ulf får ikke etablert angrepsspillet slik de ønsker. Ranheim er kompakte, og kommer på overganger når muligheten byr seg.

6 min – Øveraas bommer på en klarering med hodet, og Riksvold setter fart mot mål. Det ender opp i å bli ufarlig, men Sandnes Ulfs forsvar må konsentrere seg mye mer enn det der.

4 min – Nisja spiller venstre kant for Ulf, Thorsteinsson spiss sammen med Engblom. 4-3-1-2 er oppskriften idag også, med Zajic liggende like bak spissene.

3 min – Frispark til bortelaget i farlig posisjon ute til høyre. Det slås inn, men høyt over målet til Sahlgren.

1 min  Vi er igang på Sandnes idrettspark!

Før kampen:

Sandnes Ulf gikk på et stygt 0–1-tap borte mot Bryne forrige helg. Det må glemmes, og det fort, og den beste medisinen mot et tap er ofte å spille en ny kamp.

Trener Bengt Sæternes endrer formasjon til 4-4-2, hvis vi skal stole på de papirene jeg har foran meg. Det vil isåfall bety at Sæternes tar grep etter at 4-3-1-2 har blitt brukt de seneste matchene, med varierende hell.

Bojan Zajic er tilbake i startoppstillingen, denne gang som spiss. Zajic ble for få minutter siden testet for en ryggplage før kampstart. Det kunne hende at Zajic ikke startet, men beskjeden er at Zajic starter.

Steinthor Thorsteinsson bekler venstrevingen, mens Trond Erik Bertelsen erstatter Kenneth Sola på venstre back. Sola spiller stopper fra start i dag, mens Mads Nielsen, som scoret selvmål mot Bryne, er benket. Eirik Schulze soner karantene.

Ranheim ligger på 7.plass så langt i årets OBOS-liga, to plasser bak hjemmelaget Sandnes Ulf. Forrige rundte endte med uavgjort for Ranhiem, etter 2–2 mot Mjøndalen.

Anført av toppscorer Robert Stene (åtte mål så langt) skal trønderne forsøke å få et resultat i Sandnes i kveld.

Sandnes Ulfs startoppstilling (4-4-2): Saku-Pekka Sahlgren – Jørgen Olsen Øveraas, Nikolai Geertsen, Kenneth Sola, Trond Erik Bertelsen – Vidar Nisja, Aksel Berget Skjølsvik, Anel Raskaj, Steinthor Thorsteinsson – Bojan Zajic, Pontus Engblom.

Ranheims startoppstilling (4-3-3):Even Barli – Aslak Witry, Are Tronseth, Karl Morten Eek, Aleksander Foosnæs – Mads Reginiussen, Simen Raaen Sandmæl, Daniel Kvande – Torgil Øwre Gjertsen, Robert Stene, Kim Ove Norum Riksvold.

Dommer: Bjørn Hansen, Kolbotn IL.