Stavanger

Verisure overtar Lyses alarmkunder

Lyse og Verisure signerte torsdag en omfattende samarbeidsavtale. Avtalen inkluderer at Verisure overtar Lyses alarmkunder i Rogaland. Med i overgangen går 20 ansatte som jobber med alarm i Lyse.

Foto: Erik Holsvik

Følg RA på Facebook og Twitter!

– Alarm med vekterutrykning er en konkurranseutsatt virksomhet med små marginer der en får store fordeler med store volumer. Framfor å bygge opp virksomheten NorAlarm til en nasjonal virksomhet, har vi valgt å slå virksomheten sammen med den aktøren vi vurderer å ha løsninger som passer godt inn i våre smarthus-leveranser, sier konserndirektør Toril Nag i Lyse til bedriftens egne nettsider.

Med i overgangen til Verisure går 20 ansatte som jobber med alarm i Lyse.

Alarmvirksomheten i Lyse-konsernet var en av byggesteinene i smarthusløsningene som har blitt utviklet gjennom varemerket Smartly.

– Sikkerhetsløsninger krever kontinuerlig produktutvikling og innkjøp av teknologi i stor skala i et globalt marked. Derfor gjør vi rett i å velge samarbeid med en stor internasjonal aktør, sier konserndirektøren.

Pris, fysisk utstyr i hjemmet og tjenester forblir ifølge Lyse uendret.

I en god stund til vil kundene fortsatt bli håndtert av kundesenteret til Lyse og overvåket fra Lyses og tidligere NorAlarms døgnbemannede alarmstasjon. Fakturaen vil fortsette å komme fra Lyse i en overgangsperiode.

Salget av alarmvirksomheten er betinget av ordinære myndighetsgodkjenninger.