Stavanger

Har ikke angret overgangen

Da Abdisalam Ibrahim (25) ble hentet inn som vinterens største navn var det medaljesnakk og forventninger som preget Viking. Nå er pengetrøbbel og lavere forventninger tema. Likevel har han ikke angret og mener utvikling bør være et naturlig mål.

Mange sperret opp øynene da et såpass tungt navn som Ibrahim ble presentert som mørkeblå.

Han ville bort fra rot i Hellas og restarte karrieren i trygge og strukturerte omgivelser. Målet var å spille seg tilbake på landslaget og bruke Viking som springbrett for en ny tur ut som proff.

Etter overgangen har det nesten vært like mye usikkerhet og pengesnakk i Viking som det har for vane å være i gresk fotball. Likevel angrer han overhodet ikke.

– Det har gått bra så langt. Jeg er veldig fornøyd med overgangen, sier midtbanemannen til RA.

At det har vært uvanlig turbulente tider i Jåttåvågen har han i stor grad stengt ute.

– Jeg er ikke skuffet eller redd for noe. For meg handler det bare om å spille fotball. Så overlater jeg de andre tingene til dem som styrer med det, slår han fast.

– Forvent utvikling

Før årets sesong startet kom allerede de første signalene om at pengeknipen i Viking var verre enn de fleste antok. Likevel sto det daværende styret hardt på at medalje var målet.

Da det ble annonsert at Ole Rugland gjør comeback var han snar med å erkjenne at ambisjonsnivået nok måtte senkes på kort sikt. Ibrahim mener det er langt viktigere å snakke om utvikling enn om målsettinger. Hvis progresjonen kommer vil resultatene følge naturlig.

– Dette er bare starten. Viking har et veldig ungt lag. Da er det viktig at det ikke er for store forventninger. Forvent heller at spillerne utvikler seg. Det er en tankegang jeg håper vi kan ha, sier han.

Optimistisk Jonevret

For trener Kjell Jonevret har nok også alt maset om medaljer og forventninger vært vanskelig. Han har stadig kommet med stikk hvor han maner til litt edruelighet – og i så måte var nok Ole Ruglands utspill forrige uke kjærkomment.

Samtidig mener ikke Jonevret å snakke ned Viking. Langt ifra.

– Jeg tror fortsatt vi kan vinne alle kampene vi stiller opp til. Det er kun RBK og Odd hvor vi ikke har vært i nærheten i år – selv om 4–0 på Lerkendal nok var i overkant, sier han.

– Hva er et realistisk mål for resten av sesongen slik du ser det?

– Jeg står fortsatt hvor jeg gjorde i vinter. Det er fem lag som åpenbart har andre forutsetninger enn oss. Klubber som RBK, Molde, Strømsgodset og Odd. Så vil jeg også ta med Vålerenga i den gruppen. De har aldri penger, men bruker dem likevel, sier Jonevret.

I fjor klarte Viking å havne foran noen av disse på tabellen. Det mener han vil være en solid prestasjon også i år.

Grunnlaget for å kunne klare det er allerede i ferd med å bli lagt. Men så kan det bli salg og andre forutsetninger i sommer.

– Det forventer jeg nærmest, sier Jonevret.

Mer fra Dagsavisen