Stavanger

Lørdag braker det løs på Randaberg

Lørdag er det klart for tidenes største landsbyfest og vårmarken. Det starter på torget i Randaberg kl. 10.00 og festen avsluttes ikke før over midnatt med konsert i Randaberg Arena med Plumbo og DDE.

Svein G. Sørnes, daglig leder i Randaberg Landsbyforening, sier at her skal publikum få mange store opplevelser på lørdag.

– På Visteveien ved torget skal vi lage en lang markedsgate med tidenes største telt på rundt 70–80 meter. Her skal mer en 50 utstillere få gleden av å presentere alt de har å tilby. På torget skal vi ha både blomstermarked og et mattelt hvor folk kan få et rikelig utvalg med rimelig retter, sier Sørnes.

Sirkus og sang

Han sier at her skal det bli tilbud både for store og små.

– Blant annet skal vi ha en sirkusforestilling med klovnepoesi og imponerende ballakrobatikk. På scenen som vi setter opp skal vi blant annet får høre Kor på Randen og barnekoret Randaberg Soulchildren samt flere andre kulturinnslag, sier Sørnes.

Han sier at vårmarkedet i Randaberg starter allerede opp med en form for vorspiel med at butikkene i Randaberg i kveld holder åpnet til klokken 22.00.

DDE og Plumbo

Morten Andersen, daglig leder i A-live Produksjoner, sier at konsertene i Randaberg Arena begynner kl. 19.00 hvor Plumbo starter   festen og hvor DDE overtar.

– Vi har vært så heldige å få DDE til Randaberg. Det er ett av landets mest populære band, også med tanke på det å trekke et stort publikum. Det er også få band, om noen, som klarer å lage mer liv i et publikum når de står på scenen. En prestasjon i seg selv med tanke på at de har holdt på i 25 år, sier Andersen.

Plumbo er tilbake for tredje gang i Randaberg.

– Ja, de har blitt en form for folkeeie her i Randaberg. Publikum elsker det bandet og vil ha de tilbake. Da vi hadde Smokie og Plumbo her i fjor, så var det Plumbo som skapte den helt store stemningen, sier Andresen.

Han sier at til denne konserten har de også satt opp busser fra Bryne, via Klepp og Sandnes til Randaberg. Så langt er 1100 billetter solgt, med plass til rundt 1500.

– Dette er et samarbeid mellom A-live Produksjoner, Randaberg fotball og Randaberg volleyball, sier Andersen.

Vårmarken 206

Sceneprogrammet for vårmarken:
10.50 Randaberg musikkorps.

11.00 Åpning av Vårmarken ved varaordfører Gunnhild Vårvik Tangeland.

11.10 Kulturskolen opptrer – Dansens dag, sangelever, danseelever og dansende gjester. opptrer.

11.40 Rogaland politiband spiller. Bandet startet opp i 1970 og består i dag av rundt 15 personer. De spiller mest blues, samt litt rock og ballader. Dirigent er Arne Koldstad.

12.00 Randberg Soulchildren opptrer. Det er et kor som består av sangglade barn i alderen fra 10 til 13 år. Koret har eksistert i seks år og har nå rundet 100 medlemmer. I år skal koret også til Oslo på Soul-Children-festival i Oslo Spektrum hvor de skal opptre med andre Soul-Children-kor og artister.

12.35 Raft presenterer dans og aktiviteter.

12.50 Kor på Randen. Dette koret feirer i år sitt 10-års jubileum. Et kor som er nøytral i forhold til livssyn og politikk. Her er det sanggleden som står i sentrum. repertoaret til koret spenner fra det helt enkle til det mest seriøse.

13.15 Optimistene Trekkspill- og toradergruppe. denne gjengen øver på Harestad skole. De spiller en del på Vistestølen og Vardheim. Ellers opptrer de ved Voksentreff på Idrettshuset et par ganger i året

13.45 Raft presenterer dans og aktiviteter.
Sirkusskolen med klovnen Indigo Fey har forestillinger kl. 11.00 og 14.00. Telet her blir satt opp ved Ringo. Etter forestillingen får publikum også prøve seg som sirkuslærlinger. Store og små får lære å gjøre sine egne sirkuskunstner med blant annet sjongleriballer, rockeringer, spinnende tallerkener og diabolos.

Mer fra Dagsavisen