Stavanger

Kissel avgjorde for Oilers

Oilers-Lørenskog 3-2. Dan Kissel avgjorde med en kanon i fjerde periode for Oilers i den 5. NM-finalen. Dermed er det duket for matchpuck fredag. Hvordan kampen var kan du se under..

4. periode:

65 min.: Måååål! 3-2! Kissel kliner pucken i krysset! Oilers har matchpucker!

64 min.: Kissel med et par gode muligheter på en overgang.

62 min.: Begge lag virker, naturlig nok, redde for å risikere for mye i starten av perioden.

61 min.: 4250 tilskuere - og helt fullsatt her.

61 min.: Da er vi i gang med overtiden i DNB Arena. Her spilles det fulle perioder til ett av lagene scorer. For et drama!

3. periode.:

60 min.: Da er det duket for overtid.

59 min.: Oioi! Lørenskog med stangskudd med 25 sekund igjen!

58 min.: Dette drar seg fort mot en fjerde periode.

57 min.: Lørenskog avblåses for offside. Nå jager Oilers her. Målet virket som en vitamininnsprøytning.

56 min.: Helt fantastisk hvordan fansen løfter Oilers i jakten på vinnermålet her!

55 min.: For et finaledrama vi har gående!

55 min.: Mååål! 2-2! Trettenes! Den kom litt ut av ingenting. Satte pucken mellom beina på Jakaitis. Balcers og Solberg med assister.

54 min..: Ser stadig styggere ut for Oilers dette. Nå sliter de med å legge skikkelig press på Lørenskog.

52 min.: Mååål! 1-2! Alexander Larsson med et kanonkudd bak Smith. Nå er Oilers i trøbbel!

51 min.: Lørenskog på vei gjennom og Kristiansen drar på seg 2 minutter for tripping. Nå lever Oilers farlig.

51 min.: Oilers biter seg fast. Vil så gjerne ha 2-1 målet nå, men det vil seg ikke helt.

49 min.: Lørenskog fulltallige.

48 min.: Meget svakt overtall av Oilers så langt.

47 min.: Stor sjanse til Lørenskog blir til en Oilers-overgang. Balcers tas på vei alene gjennom. Ponomorenko får 2 min for interference.

46 min.: Kissel sniker seg inn fra siden og skyter i stang! Akkurat i samme øyeblikk som Lørenskog er fulltallige.

45 min.: Forsberg får en eventyrlig sjanse, men treffer pucken feil da han skal sette den.

44 min.: Soares dras ned på vei gjennom. Nytt overtall for Oilers. Ponomarenko får 2 minutter for hekting.

42 min.: Litt mer forsiktig start på denne perioden.

41 min.: Da er 3. periode i gang i DNB Arena!

2. periode:

40 min.: Da er det pause! Står 27-22 i skudd etter 2 perioder.

38 min.: Stor sjanse for Lørenskog i det Oilers er fulltallige. Smith redder.

37 min.: Solberg søler bort en god overgangsmulighet.

36 min.: Hoeffel drar på seg to minutter for tripping. Da er det Lørenskog som har 2 minutter med overtall.

35 min.: Spill fem mot fire nå.

34 min.: Soares tas på vei gjennom alene med Jakaitis. 2 minutter for Caldwell for tripping.

33 min. Slagsmål på gang. Med Kristiansen. Han får 2 minutter for roughing. Det gjør også Villiam Strøm. De får også ti minutter for dårlig oppførsel.

32 min.: Lørenskog fulltallige.

31 min.: Balcers tas hardt bak mål og går rett i vantet. Blodet renner, men ingenting gir dommerne.

30 min.: Strålende undertall av Oilers. Med 22 sekunder igjen går Lørenskog i fella igjen med 6 på isen. Da er det 30 sekunder 4 mot 4 før det blir 5 mot 4. Romano soner.

29 min.: Smith rydder opp i en god sjanse og det er spill 5 mot 4 etter 30 sekunder med 5 mot 3.

28 min.: Ny utvisning Oilers! Johannesen får 2 minutt for tripping.

27 min.: Svakt overtall av Oilers som krones med utvisning for å ha seks mann på isen med 15 sekunder igjen. Ikke bra. Balcers soner.

25 min.: Ny 2 minutter til Lørenskog. Ponomarenko med 2 minutter for tripping.

25. min.: Publikum løfter Oilers fram her. Vinner de i kveld bør spillerne dele seieren med fansen.

24 min.: Lørenskog fulltallige og Forsberg med et skudd like utenfor samtidig omtrent.

23 min.: Balcers med skudd like utenfor fra skrått hold.

23 min.: Massivt press fra Oilers. Jager 2-1 her.

22 min. Ny utvisning Lørenskog. 2 minutter for å ha 6 spillere på isen. Thoresen i fryseboksen.

21 min.: Bruneteau med to gigantiske sjanser tidlig i perioden. Der var Oilers meget uheldige som ikke scoret.

21 min.: Da er vi i gang med 2. periode i DNB Arena.

1. periode:

20 min.: Pause i DNB Arena! Står 1-1 og 12-14 i skudd.

19 min.: Lørenskog fulltallige.

19 min.: Pucken havner opp på tribunen.

18 min.: CDA og Oilers nære etter en genial pass fra bak mål og ut foran mål.

17 min.: Jøss! Oilers får spille overtall! Dommerne ga etter for presset. 2 minutter på Espeland for holding.

17 min.: Cornet med et skudd like utenfor.

17 min.: En periode uten de store sjansene nå. Står for øvrig 9-13 i skudd her.

14 min.: Publikum har så til de grader sett seg lei på at Lørenskog aldri får utvisninger mot seg. Hallen og Johnsen får den høyeste pipekonserten jeg har hørt i Stavanger. Noensinne! Står de mot dette presset?

13 min.: Oilers fulltallige. Kissel på is og spill fem mot fem igjen.

13 min.: Soares alene gjennom, men misser. Så to utvisninger. Sterner 2 minutter for slashing. Samtidig får Cornet 2 minutter for diving og koker fullstendig over i boksen. Lydninvået til uante høyder med pipekonsert her nå.

12 min.: Måååål! 1-1! Forsberg i undertall. Stikker alene gjennom og drar bort keeper. Vakkert!

11 min.: Nesten scoring på styring for Oilers. Så pådrar Kissel seg en dum utvisning bak mål i trekket etter. Cornet holder på å koke over, men det var nok rett med 2 minutter for interference der.

10 min.: Oilers er fulltallige. Samtidig går de rett i angrep. Halvfarlig skudd fra Kissel.

9 min.: Et dårlig bytt av Oilers i undertallet gir Longpre sjansen til å skjære inn alene. God siste sekunds takling redder situasjonen for Oilers.

8 min.: Ny stor sjanse til Lørenskog. Samtidig får Sveum 2 minutter for slashing.

6 min.: Mååål! 0-1 Nathan Longpre! Fantastisk soloprestasjon. Finter vekk to Oilers-backen og setter pucken under Smith.

4 min.: Forsberg dunker til mot lengste fra fem meter. Stor sjanse. Nære 1-0. Jakaitis i full strekk for å ta den.

4. min.: Thoresen med en kanon like utenfor krysset til Smith.

3 min.: Atmosfæren i DNB er kort og godt elektrisk i kveld.

2 min.: Lørenskogs Ponomarenko får en smell og hjelpes av isen.

2min.: Sertich brenner til fra distanse. Jakaitis styrer unna med spaken.

1 min.: Da er vi i gang! "Hesten" har sunget nasjonalsangen og hjemmakamp - uten å få to minutter. Og det kooooker i DNB Arena!

Før kampen:

Med seier i DNB Arena i kveld kan Oilers gi seg selv matchball borte mot Lørenskog fredag. Tap kan bety at dette er siste kamp i DNB Arena som Oilers trener for Petter Thoresen.

Forutsetningene foran den femte NM-finalen er greie. Det står 2-2 i kamper og det laget som vinner i kveld får den første matchballen i finaleserien.

Det er likevel liten tvil om at Lørenskog er laget som kommer inn med best følelse i kampen. Laget knuste Oilers i den fjerde finalen tirssdag og vant 4-1.

Etter den kampen slaktet Petter Thoresen importspillerne for mangelen på holdninger. Treneren gikk så langt overfor TV2 etter kampen at han erkjente at han hadde vært fristet til å erstatte dem med juniorene - om det ikke var for at unggutene avsluttet sesongen for en måned siden.

Utspillet hans skapte selvsagt debatt, men Nick Bruneteau var klar på at han skjønte Thoresens utbrudd.

Treneren kunne til en viss grad skjønne spillernes frustrasjon over å ikke få overtall, men der stoppet det.

- Dette har vi vært klar over i flere år. Det er lite vi kan gjøre med det nå, sa Thoresen.

Foran den femte NM-finalen har han tatt grep. Oilers treneren er kjent for å stokke mye om på rekkene. Det har han også gjort denne gangen.

Kveldens femte NM-finale spilles for øvrig samtidig som Viking tar i mot Brann på stadion. Det er med andre ord en skikkelig superonsdag.