Stavanger

Går mot å spise av ny Lervig-park

Kari Raustein, leder i byutviklingsstyret, er skeptisk til å anlegge mindre park enn planlagt i Lervig.

I mandagens RA gikk tre Ap-representantene Kari Nessa Nordtun, Anders Fjelland Bentsen og Leif Knudsen kraftig mot at den planlagte parken i Lervig kan bli langt mindre enn tidligere planlagt. Brannstasjonen som skal bygges på nabotomten ser ut til å bli dobbelt så stor som først tenkt. Lederen i kommunalstyret for byutvikling, Kari Raustein (Frp), følger Ap langt på vei.
– Jeg er i utgangspunktet ikke klar for å redusere parken. Vi er opptatt av å bedre levekårsforholdene i denne bydelen, og da er grøntarealer veldig viktige. Reduserer vi parken her – en park som også har vært lovet – går vi feil vei, sier Raustein til RA.
Hun vil følge opp denne saken tett framover for å sikre grøntområdene.

LES OGSÅ: Vil kjempe for Lervik-park

Vil finne nytt

Nestleder i KBU, Egil Olsen (H), er derimot villig til å redusere parkarealet.
– Vi må finne et nytt friareal i nærheten når noe friareal blir borte, det er en uskreven regel vi har, sier Olsen.
– Forutsetningen for den tette utbyggingen på begge sider av Lervig har jo nettopp vært at det skal anlegges en stor park her?
– Ja, og det er voldsomt viktig, men brannvesenet er desto viktigere. Det er ikke enkelt å finne ny tomt til brannvesenet, det er lettere å finne nytt friareal, sier Olsen.

Venstre: Avventer

Venstres byutviklingsrepresentant Kjartan Alexander Lunde vil avvente saksutredningen fra administrasjonen før han sender signaler.
– Jeg er veldig tilhenger av å ha mer park på Storhaug, samtidig er det viktig å få på plass brannstasjonen, sier Lunde.
Han håper administrasjonen finner en god løsning til saken kommer til første gangs behandling hos politikerne, trolig i mars.
– Det er vanskelig å være bastant før vi ser hva byplanavdelingen kommer fram til. Det kan være at det finnes parkareal som erstatning, men jeg er usikker på hvilke områder det i tilfelle kan være. De må være i nærheten. Det er viktig å holde trøkket oppe på parkarealer i Storhaug bydel, sier Lunde.

FNB: Går greit

Frode Myrhol, KBU-representant for Folkeaksjonen nei til mer bompenger (FNB), er i utgangspunktet innstilt på å tåle redusert parkareal.
– Det er ikke så langt til andre grøntområder, for eksempel i Breivik, og med mindre det kommer opp en alternativ plassering av brannstasjon, er jeg innstilt på å godta redusert park, sier Myrhol.
Andre er også svært skeptiske til å redusere parkarealet.
– Jeg er glad for at Ap tok opp denne saken. Parkarealer er veldig viktig, spesielt i Lervig-området, hvor det er så mange boliger som det er, sier Kjetil Endresen (MDG), som også er KBU-representant.
Han er forundret over at arealbehovet til brannstasjonen har vokst så mye som det har gjort.
– Det er jo suspekt at brannstasjonen ser ut til å bli så mye større. Da må vi vurdere om Lervig er den riktige plassen å bygge denne brannstasjonen, sier Endresen.

Mer fra Dagsavisen