Stavanger

Her er gulljenta tilbake i Norge

Camilla Herrem og landslagstrener Thorir Hergeirsson landet klokken 09.20 hjemme på Stavanger lufthavn, Sola, etter å ha sikret seier i VM-finalen og på banketten i går kveld.

1 av 2

Det har blitt en fin juletradisjon med årene. Det norske kvinnelandslaget i håndball spiller førjulsturnering ett eller annet sted i verden, og returnerer hjem med edelt metall rundt halsen. Som oftest av edleste valør, og det var to glade gullmedaljevinnere RA traff på flyplassen mandag formiddag.

– Det er en veldig god tradisjon, og jeg er veldig glad for å komme hjem med gullmedaljen. Det er veldig mange som følger oss hjemme, og det er utrolig kjekt, men samtidig er det godt å ikke tenke på det. Vi har nok med det som skjer på banen, sier Herrem til RA.

Vant banketten også

Det har blitt en like fin juletradisjon at Herrem slår an med Mods-klassikeren «Tore Tang» på banketten, og gårsdagens feiring var intet unntak. Selv om enkelte av de yngre på laget varslet om at de skulle gi Herrem kamp på banketten.

– Det har vært en lang kveld, og jeg har ikke sovet noe. Jeg hørte de unge skulle vinne banketten, men jeg måtte jo synge Tore Tang i år og. Men jeg merker at jeg er gammel, for det blir stadig tyngre dagen derpå, sier Herrem.

Landslagstrener Thorir Hergeirsson var etter gullet var sikret mest opptatt av å skryte av jentene sine, og sa at trenerne skulle trekke seg stille og rolig tilbake under gullfeiringen.

– Det er klart vi er glade, men det er mange måter å vise det på. For oss er det først og fremst glede og lettelse over at vi har gjort en god jobb, da det er noen tøffe måneder før og ikke minst under mesterskapet. Men jeg setter denne medaljen veldig høyt, sier landslagssjefen.

Nå er det jul

– Det er godt å høre at det er mange som følger med, og jeg håper det bidrar til økt rekruttering og at vi får flere sponsorer. Samtidig føler jeg litt på det folkekravet det er at vi bare skal reise ned og hente en medalje eller vinne, da det er mange gode lag med. Vi skal ikke ta det for gitt, sier han.

Duoen, som er hele Sola og Stavangerregionens gullgrossister, får nå en velfortjent juleferie.