Stavanger

Fontenehuset feiret 20 år med storfint besøk

Helseministeren kom på kaffe da Fontenehuset feiret 20 år med godt helsearbeid.

Det er 400 av dem i verden. Åtte i Norge. Men det var Stavanger som hadde det første Fontenehuset i landet. Et fontenehus er et sted som tar sikte på å gi mennesker med psykiske helseutfordringer håp og muligheter til å nå sine mål.

Nesten 100 medlemmer

– Vi har nesten 100 medlemmer. Noen er mer aktive enn andre. Her får medlemmene muligheten til å arbeide med ulike oppgaver. Fontenehuset er et sted for å føle seg nyttig, bidra som om medlemmet vil, bidra til å komme tilbake til arbeidslivet igjen, sier fungerende daglig leder Nina Galta til RA.

Høie utfordrer næringslivet

Fontenehuset i St. Svithuns gate var stappfullt. På programmet var det sang og musikk fra husbandet, taler og gratulasjoner – også fra helse- og omsorgsminister Bent Høie (H).

– Fontenehuset er veldig viktig. Det er et flott supplement i helsearbeidet. Jeg håper næringslivet stiller opp, er med, og bidrar med overgangsmuligheter for medlemmene, sier Høie.

Fontenehuset drives av medlemmer og ansatte som likeverdige kolleger. Både medlemskap og deltakelse er frivillig. Ansatte og medlemmer arbeider sammen for å administrere driften av huset, noe som gir medlemmene muligheten til meningsfull hverdag.

Fontenehuset bygger på relasjoner mellom mennesker. Her kan medlemmene omgås hverandre, og motta og gi hjelp til bla. å gjenvinne sin produktivitet og selvtillit, for å komme tilbake til samfunnet.

Nyeste fra Dagsavisen.no: