Stavanger

Faret Sakariassen puster lettet ut, men frykter hva som venter

Eirik Faret Sakariassen var lenge nær å få inn ett ekstra mandat for SV i bystyret. Likevel erkjenner han at SV trolig ikke når partiets store mål.

Eirik Faret Sakariassen (SV) tente en sigar under valgvaken på Breitorget. Foto: Lasse Hansen

Her kan du følge siste måling for Stavanger.

– De foreløpige tallene er gode, det ser ut som vi går fram. Jeg håper vi klarer å få en stor nok framgang til å få ett ekstra mandat, sa ordførerkandidaten til RA før alle stemmene var talt opp.

Partiet har i dag tre mandater inne i Stavanger bystyret. Når 99,5 prosent av stemmene er talt opp, ser det ut til at SV blir stående med sine tre mandater.

– Vi har hatt som mål å endre hvem som styrer denne byen. Det ser vi ikke ut til å klare. Jeg frykter et samarbeid Frp er en del av, det er det verste som kan skje i den utviklingen byen står overfor, sier Faret Sakariassen, og viser til at Frp ønsker å privatisere en rekke tjenester som i dag er kommunale.

– Fantastisk spennende

Per A. Thorbjørnsen, ordførerkandidat for Venstre, var også til stede på valgvaken på Breitorget mandag kveld. Da 99,5 prosent av stemmene var talt opp, hadde partiet fått 8,3 prosent av stemmene.

– Det er et tall som er fantastisk spennende, akkurat på grensen mellom fem og seks representanter, sier Thorbjørnsen til RA.

Partiet ligger foreløpig an til å få inn seks mandater.

Klart nei til bompenger

Nykommeren Folkeaksjonen nei til mer bompenger ser også ut til å gjøre et godt valg. Da 99,5 prosent av stemmene var talt opp, hadde partiet fått 4,3 prosent av stemmene. Skulle resultatet stå seg, er partiet inne med tre mandater.

– Jubelen sto i taket da vi så vi var inne med to etter forhåndsstemmene. Vi har et håp om å ende opp på tre, men det er også en fare for at vi går tilbake til ett. Uansett, med 4500 kroner i budsjett, føler jeg vi har gjort en kjempegod valgkamp, sier ordførerkandidat Frode Myrhol til RA.

– Er det aktuelt å samarbeide med noen som ikke vil gjøre noe med bompengenivået?

– Da vil vi sannsynligvis stemme som vi vil fra sak til sak, uten å inngå samarbeid med noen. Men vi må nesten se an til alt er klart, jeg kan ikke svare 100 prosent sikkert nå.

Les også disse valgsakene: