Stavanger

Balcers på Sharks-camp i California

Søndag kom Oilers´ Rudolfs Balcers hjem etter treningsleir i regi av NHL-klubben San Jose Sharks i California. 18-åringen føler han fikk vist seg godt fram.

Bilde 1 av 2

Nylig ble Oilers-talentet Rudolfs Balcers draftet av NHL-klubben San Jose Sharks.

Forrige uke var 18-åringen på treningsleir hos California-klubben sammen med 43 andre talenter i Sharks-system.

Etter to daglige istreninger, en styrketrening hver dag, samt en treningskamp foran 7000 tilskuere synes latvieren at han fikk vist seg fram bra for klubben som har hans NHL-rettigheter.

– Veldig gøy
– Personlig synes jeg det var veldig gøy. Masse folk fulgte treningskampen. For min del synes jeg at campen gikk ganske bra. Jeg lærte mye. Småtips som gjør det lettere å spille enklere. Det kunne selvfølgelig gått bedre men jeg er fornøyd med det jeg presterte, sier Rudolfs til RA fra California.

Forwarden sanket 21 poeng på 36 kamper for Oilers forrige sesong, og ble draftet som nummer 142 i den femte runden i NHL-draften.

– Sharks håper jeg kan bli god
Under oppholdet i San Jose, som ligger rett sør for San Francisco, har Balcers pratet med Shark´ hovedtrener Peter DeBoer og manager Doug Wilson.

– De er veldig glade for at de har fått meg. De ser talentet i meg, og de har fortalt meg at de håper jeg kan bli en god spiller for dem en dag.

– Klubben har sett det de måtte se. Til å være min første camp, har jeg blitt fortalt at jeg har gjort det veldig bra. Jeg har også fått tips om hva jeg må jobbe mer med, og hvordan jeg skal bli større og sterkere.

Balcers og Sharks-ledelsen har ikke snakket mye om framtiden. Agent Erik Ryman venter på tilbakemeldinger fra NHL-klubben.

– Vi har ikke hatt møte med Sharks, men vi kommer til å få tilbakemeldinger om hva de synes og hva de tenker, sier agenten til RA.

Minst ett år til i Oilers
Ryman sier at det blir minst ett år til med spill for Oilers og GET-ligaen, selv om trolig Sharks helst ser at 18-åringen går til en større liga på sikt.

– Spilletid er viktig. Får han bra med spilletid, en bra rolle i laget, så vil det funke bra å fortsette i Oilers. Petter Thoresen er en veldig bra trener. Balcers trenger å bli bedre fysisk. Da er Thoresen en slik trener han trenger for det, sier Ryman.

Selv gleder Balcers seg til sesongoppkjøring med Oilers i slutten av måneden.

– For min del har jeg lyst til å bli i Oilers. Jeg føler meg bra her. Men jeg vet jo selv at det ikke er bra for meg å bli i Stavanger for lenge. Tiden vil vise hva som skjer, sier Balcers, som synes han har vokst som spiller det siste året.

–Jeg håper på mer spilletid og bli enda bedre enn jeg var i fjor, sier Balcers.

Mer fra Dagsavisen