Stavanger

Viking videre til 4. runde etter 5-3-seier i cupdrama

Viking er videre i cupen etter to sene scoringer fra Jon Dadi Bödvarsson og Steinthor Thorsteinsson. Men det var på ingen måte gitt at det skulle gå slik. Viking måtte slite for avansementet. Her kan du se hvordan kampen var.

Bilde 1 av 7

93 min. 5-3 til Viking og laget er i 4- runde. Steinthor Thorsteinsson kommer alene gjennom og lobber keeper.

93 min. Arild Østbø redder en farlig Arendal-heading.

91 min. Hjørnespark til Viking hvor de kun drøyer tiden.

87 min. 4-3 til Viking! Bödvarsson kan være mannen som redder avansementet! For øvrig et strålende forarbeid av Bytyqi som slo ballen inn til islendingen.

85 min. Arendal med en god kontring og et skudd Østbø slet med!

83 min. AJ Soares fikk gult kort. Viking trykker på for et vinnermål nå.

72 min 3–3, Sven Fredrik Stray. Hjemmelaget scorer på hjørnespark. Stray pirker ballen forbi Østbø på bakerste.

71 min 2–3, Veton Berisha, Andre Danielsen snapper en håpløspasning fra Kai Risholt og sender Berisha alene med keeper. Han scorer.
68 min. Hjemmelaget er noe mer med nå etter en periode med Viking-press.

65 min. Viking får corner. Resultatløs.

61 min. Indridi Sigurdsson kommer inn for Hoseth, som fikk en smell i foten. Mets går fram på midtbanen.

61 min. Stor sjanse for Bödvarsson, men pasningen til Berisha kommer litt sent. Offside.

57 min, 2–2 Steinthor Thorsteinsson. Bödvarsson slår nydelig 45 grader ut i feltet og Steinthor Thorsteinsson skyter hardt i nettaket.

51 minutter. Joackim Jørgensen skyter utenfor etter fint forarbeid av Steinthor Thorsteinsson. Ingen stor sjanse, men den eneste utenom Viking-scoringen.

Veton Berisha varmer hardt opp i pausen. Alt tyder på at toppscoreren skal inn.

45 min og pause. Arendal leder 2–1 etter en svak omgang av Viking. Kristoffer Haugen har vært involvert i begge baklengsmålene. Først ble han lurt på egen halvdel, før han tapte en duell i forkant av 2–1 scoringen.

43. Bytyqi og Thorsteinsson har byttet kanter. Førstnevnte startet til venstre. Nå er han over på høyrekanten.

40 min. Viking har kun produsert den ene sjansen. Hjemmelaget fører kampen, og akkurat nå er det lite som tyder på at Viking skal snu dette.

32 min, 2–1, Ylldran Ibrahimaj setter inn en retur fra Arild Østbø. Kenny Chopart skyter fra klosshold og Ibrahimaj vipper inn returen. Svakt av Kristoffer Haugen i forkant.

26. min 1– Kennie Chopart smeller til fra drøyt 20 meter. Ballen suser i krysset.

19. min, 0–1 Osita Chikere. Viking spiller seg helt opp fra eget forsvar. Bödvarsson gjør en frekk finte inne i feltet som lurer hele Aust Agder. Pasningen til Chikere er strøken, og han setter inn 1–0. Dette er Ositas åttende scoring i årets NM.

15 min. Hjemmelaget forsvarer seg som ventet lavt på banen. Osita Chikere blir forsøkt spilt gjennom, men han stoppes av Risholt.

Spilt i seks minutter og fint lite har skjedd. Arild Østbø feilberegnet et gjennomspill, men forsvaret ryddet unna.

Viking skal være obs på Arendal-spiss. Wilhelm Pepa, bror til tidligere Ulf-spiller Avni Pepa, har scoret åtte mål på de siste cupkampene han har spilt.

Tore Hansen dømmer kveldens oppgjør. Han har spilt 1. divisjonsfotball som spiss for Mandalskameratene. Nå dømmer han for Feda IL.

Vikings benk i dag er Iven Austbø, Vidar Nisja, Veton Berisha, Makthar Thioune, Yann-Erik de Lanlay, Suleman Abullahi og Indridi Sigurdsson.

Indridi Sigurdsson har i dag hatt eksamen i Oslo. Han kom til Arendal i dag og starter på innbytterbenken.

Det er et strålende vær i Arendal-distriktet og Viking er i oppvarming. Osita Chikere stiller med Bödvarsson på topp. Spissen scoret hele fem mål mot Varegg da Viking vant 9–0 i 2. runde.

(Før kampen)
Kjell Jonevret gjør noen endringer fra laget som tapte 3–4 for Vålerenga i søndag. Likevel er det flere av de faste spillerne som snører lissene til det som er ventet å bli en svært tøff oppgave mot et godt 2. divisjonslag fra Arendal.

Tidligere Brann og Start-trener Knut Tørum ledet laget til seier mot Sandnes Ulf i andre runde. Selv om Arendal tapte hele 1–5 hjemme mot Fyllingsdalen i generalprøven tar Viking ingen sjanser. Laget reiste til Aust Agder allerede tirsdag formiddag.

Viking stiller disse elleve mot Arendal (4–4–2):Arild Østbø–André Danielsen, Anthony Soares, Karol Mets, Kristoffer Haugen–Zymer Bytyqi, Magne Hoseth, Joackim Jørgensen, Steinthor Thorsteinsson, Osita Chikere, Jón Dadi Bödvarsson.

Arendal (4–2–3–1): Anders Heegaard Larsen–Matias Fjeldal Olsen–Kai Risholt–Sven Fredrik Stray, Nicolai Aas–Jackob Rasmussen, Behart Cemill–Tobias Henanger, Kennie Chopart, Ylldren Ibrahimaj–Wilhelm Pepa.