Stavanger

Hele bandet på flyttefot:Slutface blir bergensband

Stavanger-bandet Slutface har hatt stor suksess i år med Forbildeprisen på by:Larm, finalen i Urørt og er nå ute med musikkvideoen «Bad Party».

Bilde 1 av 3

Det er regissør Stian Kristiansen, kjent fra filmer som «Mannen som elsket Yngve» og «Kyss meg for faen i helvete» som har laget videoen. Men det var Lasse Lokøy og Haley Shea som fikk ideen til denne videoen.

– Det skjedde for et par år siden da jeg og Haley havnet på et nachspiel i forbindelse med Numusic. Vi kom fra jobb klin edru og ble møtt av en rimelig bedugget gjeng. Det er en spesiell opplevelse det å treffe mennesker som du ikke kjenner i en slik setting, sier Lokøy.

– Men det ga inspirasjon til en video?

– Ja, men vi har i vår video flyttet handlingen til et skoleball, noe som også kan utarte til lignende tilstander, sier Lokøy.

Videoen ble filmen inn på Byhaugen og i Idunhuset på Hinna fra 13. til 15. februar. Ferdig ble den 3. mars, to dager før by: Larm.

Lokøy sier at dette er en video hvor de verken prøver å promotere eller ta avstand fra alkohol.

– Vi ønsker med denne videoen å være nøytrale til hva som skjer i slike ungdomsmiljøer. Bare få fram hvordan slike fester kan fungere sett med nøytrale øyner, sier Lokøy.

Forbilde

– Hvordan føltes det å få en av forbildeprisene?

– Vi synes nesten det er rart at vi kunne få en slik pris med tanke på det navnet vi bærer, men det er klart at vi ble veldig glad over å få en slik pris. Prisen er også en sum på 50.000 kroner, noe som vil komme godt med, sier Lokøy.

Og han kan røpe at pengene vil antakelig gå til å kjøpe inn en bil til bandet.

– Det blir dyrt å stadig måtte bruke fly til våre konserter, derfor satser vi nå på å skaffe oss en bil. Kanskje blir det en russebil etter feiringen er ferdig, sier Lokøy med et smil.

Slutface kom til Urørt-finalen, men måtte melde pass mot Kristian Kristensen Band.

– Trøsten får være at det samme skjedde med både Lars Vaular og Kvelertak, men de har da klart seg veldig bra siden, sier Lokøy.

Flytter til Bergen

Både Haley Shea og Tor-Arne Vikingstad bor og studerer i Bergen. Nå har også Halvard Skeie Wiencke og Lokøy planer om å gjøre det samme.

– Det er klart at det er litt upraktisk for bandet å bo så langt fra hverandre. Det blir ikke mulig å øve tre ganger i uka sammen slik vi tidligere gjorde. Men til sommeren så flytter jeg og Halvard også til Bergen. Både for å komme sammen som band og for å begynne på studier. Det å studere er en form for sikkerhet med å ha en plan B i tilfelle musikkarieren skulle gå fløyten.

Lokøy har visse planer om å studere enten samfunnskunnskap eller bedriftsøkonomi.

– Sistnevnte er vel ikke så dumt med tanke på bedriften Slutface?

– Nei, i og med Tor-Arne allerede er i gang med studier i bedriftsøkonomi så vil vi stå sterkt, sier Lokøy.

Allerede denne uka drar Slutface til Kristiansand og Fredrikstad hvor de skal ha konserter sammen med bandet Blomst fra Trondheim.

Mer fra Dagsavisen